Ερχεται καταιγίδα στο ΠαΣοΚ

Μεγάλη ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ μετά την αναβολή για την επόμενη εβδομάδα της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου. Μια σειρα απο κορυφαία στελέχη αλλα και δεκάδες βουλευτές θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμει να κερδίσει κι άλλο χρόνο και να κωλλυσιεργήσει τις ......
διαδικασίες που οδηγούν στην επόμενη ημέρα.
Ο αναβρασμός είχε ξεκινήσει πάντως πριν από την απόφαση για την αναβολή και αφορούσε τη σύνθεση αυτου του οργάνου που θα συνεδρίαζε σήμερα και η συνεδρίαση του αναβλήθηκε για την Τρίτη καθώς είχαν κληθεί όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα είχαν προσκληθει ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ( Χρ. Πρωτόπαππας, Π. Ευθυμίου και Μ.Μπεντενιώτης) γεγονός που σημαίνει ότι θα συνεδρίαζαν περίπου 40 άνθρωποι. Αν συνυπολογιστθούν και οι υφυπουργοί που θα κληθούν για την συνεδρίαση της Τρίτης τότε «θα είμαστε καμια εξηνταριά οπότε καλύτερα να πάμε σε γήπεδο» όπως έλεγε σήμερα στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου ιδιαίτερα εκνευρισμένο με την τακτική του κ. Παπανδρέου.
Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους υπουργοί και βουλευτες θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου απαξιώνει συνειδητα το Πολιτικο Συμβούλιο και δεν θέλει να αποσαφηνίσει δημοσίως τις προθέσεις του.
Αντίδραση υπήρξε και απο το Γ. Παναγιωτακόπουλο με γραπτή δηλωση του: «Η αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ με το έωλο επιχείρημα της πραγματοποίησης υπουργικού συμβουλίου την ίδια ημέρα, αποτελεί μια ακόμα ενέργεια που προστίθεται στη λογική της απαξίωσης των εκλεγμένων οργάνων του Κινήματος. Προκαλεί απορία η "ευαισθησία" του προέδρου την ώρα που η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη, που ο λαός οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που το ΠαΣοΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης περικυκλωμένο από δεκάδες δελφίνους και υποψήφιους αρχηγίσκους ενώ η κοινωνία του γυρνάει την πλάτη να αξιολογεί με αυτόν τον τρόπο τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει μπερδέψει τις λειτουργίες των οργάνων», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Παναγιωτακόπουλος.
Από την πλευρα του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ και στενότατος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου , κ. Π. Μπεγλίτης έσπευσε σήμερα να δικαιολογήσει την αυξημένη συμμετοχή στελεχών : «Ασφαλώς δεν είναι με την ευρεία του σύνθεση ένα θεσμοθετημένο όργανο , αλλά από την άλλη πλευρά έχει μια ισχυρή νομιμοποίηση, λόγω των εκτάκτων αναγκών και της ποιότητας των στελεχών που θα συμμετάσχουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.