Κάτι μας ετοιμάζουν… με τα δελτία πλύσης εγκεφάλων

Δεν μπορεί. Κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας… Πάλι πολλά και, για μερικούς, αξιόλογα γεγονότα ήρθαν να κατακλύσουν τη ζωή μας και το μυαλό μας αλλά φυσικά και να μας "αποπροσανατολίσουν" για μια ακόμα φορά.

Χωρίς να παίρνουμε μία θέση υπέρ ή κατά, κάθε φορά που όχι και τόσο σπουδαία περιστατικά "ρέουν" με αφθονία στη τρέχουσα επικαιρότητα, κάτι μας σερβίρεται στη συνέχεια που είναι απείρως πιο σημαντικό από τα ήδη αναμασημένα από τα μέσα συμβάντα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, για μερικά μόνο από όσα βλέπουμε στα δελτία των ειδήσεων:...


 Πολύς ο ντόρος με τον Εφραίμ και μάλιστα χωρίς αντίκρισμα αφού προφυλακίζεται ο ένας εκ των συμβαλλομένων ενώ οι άλλοι, γνωστοί και με ονοματεπώνυμο, παραμένουν ελεύθεροι. Οι χριστιανοί και οι... αντίχριστοι ερίζουν για την ορθότητα της απόφασης και ο λαός αποχαυνώνεται με το ΜΕΓΑ τούτο θέμα που, λες, και θα αλλάξει κάτι στο τόπο και τις πρακτικές του.

 Οι Τούρκοι κάψανε τα δάση πριν από 10 χρόνια και μας έπιασε τώρα ένας ξαφνικός πανικός τη στιγμή που αδιαφορούμε εντελώς όταν οι φρεγάτες τους φτάνουν στο Σούνιο και τα αεροπλάνα τους κόβουν βόλτες ανενόχλητα εντός του Ελληνικού F.I.R. Τα δάση όμως έχουν μεγαλύτερη αξία από μια πιθανή σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών και αυτό γιατί η γνωστή οικολογική ανησυχία των Ελλήνων, που συναγωνίζεται αυτή των Σουηδών, δεν ανέχεται τη καταστροφή του περιβάλλοντος παρά μόνο βέβαια εάν πρόκειται για κάποιο ευγενή σκοπό, δηλαδή την οικοδόμηση βιλών.

 Οι εκλογές τη μία γίνονται και την άλλη δεν γίνονται δίδοντας έτσι τροφή στους "ειδικούς" να λένε τα δικά τους, να σχολιάζουν τους πολιτικούς, να ανοιγοκλείνουν τηλεοπτικά παράθυρα και να βγάζουν μαχαίρια μερικοί για λίγα λεπτά δημοσιότητας που θα την εξαργυρώσουν όταν τελικά οι εκλογές γίνουν…

 Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διασπάται, καταργείται, αποδεκατίζεται, αλλά… αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω. Τα σενάρια έχουν ξεπεράσει ακόμα και τη φαντασία του Φον Ντένιγκεν και καλύπτουν το ένα τρίτο του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού χρόνου, λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και θα πάρει και πάλι τις πλαστικές σημαίες να βγει στις πλατείες για το όποιο κόμμα (εκτός φυσικά από αυτούς που θα έχουν συγκεκριμένο όφελος και που πάντα είναι εκεί).

 Η Ν.Δ. δηλώνει ότι θέλει εκλογές αλλά, για να έχει καλυμμένα τα νώτα της, σφυρίζει αδιάφορα και ο κάθε πολιτικός της παρουσιάζει και μια διαφορετική άποψη επί του θέματος. Και πως θα γινόταν διαφορετικά αφού το κόμμα τους μετέχει στη κυβέρνηση;

 Τα πάσης φύσεως χαράτσια, οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων με τις παράλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων μονοπωλούν τη καθημερινότητά μας και δεν αφήνουν περιθώρια άλλης σκέψης για τη κατάντια που μπορεί να μας βρει αύριο, δηλαδή το γενικότερο οικονομικό μέλλον του τόπου και του λαού (βλέπε χρεοκοπία) που έχει περάσει πια στα ψιλά γράμματα αλλά που όμως παραμένει το μείζον ζήτημα της εποχής.

 Δεν θα εκπλαγώ τώρα αν, στη περίπτωση που το σχέδιό τους καθυστερεί, αποκαλυφθεί και κάποια γιάφκα αναρχικών ώστε να συμπληρωθεί πλήρως το δελτίο της πλύσης εγκεφάλων… Έχει ξαναγίνει…

e-newsandviews.blogspot.com