Τα βρήκαν ΓΑΠ Μπένυ με συμπέθερο τον Ρέππα

Πρόσωπο κοινής αποδοχής που τους ενώνει όλα δείχνουν ότι βρήκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών που ξεκινάνε την ερχόμενη εβδομάδα στο ΠΑΣΟΚ.

Οι προ τεσσάρων χρόνων εσωκομματικοί αντίπαλοι ανακάλυψαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Ρέππα τον άνθρωπο που μπορεί να εγγυηθεί μια συμφωνία μεταξύ τους.
Οι δύο άνδρες για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αισθάνονται να απειλούνται και θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τη δυναμική του «κινήματος των τεσσάρων». Μέχρι σήμερα η αμφισβήτηση που υπήρχε ανάμεσά τους λόγω του κακού παρελθόντος με αποκορύφωμα το 2007 μοιάζει να έχει καμφθεί με παρέμβαση του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Δημήτρης Ρέππας μετά από μια πολύ καλή συνεργασία που έχει τους......
τελευταίους έξι μήνες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και πάγια μόνιμος υποστηρικτής ο Γιώργου Παπανδρέου έχει αναλάβει τον... «γάμο».
Τα αποτελέσματα του πολιτικού «συμπεθεριού» στην Ιπποκράτους λένε πως θα φανούν ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Πιθανώς της Τετάρτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών, ανάμεσα σε αυτούς και τον Δημήτρη Ρέππα. Εκεί η παρέμβαση του Ρέππα θα είναι ενωτική, όπως συνηθίζει τελευταία. Ως υποστηρικτής του καταστατικού θεωρεί πως οι εκλογές πρέπει να γίνου από τη βάση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτός και εάν υπάρξει ένα πρόσωπο που θα εγγυηθεί ότι ο «παπανδρεϊκός» μηχανισμός θα «βάλει πλάτη» σε αυτόν. Αυτό το εγγυάται ο Ρέππας. Το αντάλλαγμα; Ο Βενιζέλος σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για να μην χάσει η οικογένεια Παπανδρέου τα «οφίτσιά» της εντός ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό ο Ρέππας θα το εγγυηθεί.
Ο Ρέππας έχει επιρροή στην Ιπποκράτους, αλλά και στις τοπικές σε όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσε και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ενορχηστρώσει καταστάσεις.
Πολλοί όμως ήδη τον βλέπουν να αντικαθιστά τον Μιχάλη Καρχιμάκη ως γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.