Παπουτσής«Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να... κόβει το ρεύμα»

Αναστάστωση ξανά στην διαδικασία της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων φέρνει η άρνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συμμετέχει αστυνομικός στις επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν στις Δ.Ο.Υ. Πρόκειται για τις επιτροπέςπου θα εξετάζουν τις αιτήσεις πολιτών για αναστολή του μέτρου της διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οικονομικής αδυναμίας η λαθών. Ο Χρήστος Παπουτσής έστειλε σχετική επιστολή στον κ. Βενιζέλο στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει.......
ότι
α. η συμμετοχή αστυνομικού στις εν λόγω επιτροπές είναι έργο ξένο προς την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας
β. οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τις ιδιαίτερες επιστημονικές ή άλλες γνώσεις που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση του έργου της επιτροπής,
γ. οι άμεσες και επιτακτικές λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επιτρέπουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για τη διεκπεραίωση άλλων έργων και αρμοδιοτήτων πέραν εκείνων που άπτονται της αποστολής της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, «επέδειξε απόλυτη κατανόηση».

Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να βρει τώρα με ποιόν θα ανατικατασταθεί ο αστυνομικός που επρόκειτο να συμμετάσχει στην Επιτροπή, γεγονός που μπορει να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.