«Η αθλιότητα των κατεστημένων κομμάτων της Αθήνας»

Ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος η σημερινή ανταπόκριση του Μίχαελ Μάρτενς στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο: «Οι Έλληνες θα προτιμούσαν ένα κόμμα Παπαδήμου».
 

Ο υπότιτλος του σχετικού άρθρου είναι: «Η αθλιότητα των κατεστημένων κομμάτων της Αθήνας». Στο δημοσίευμα περιγράφεται η κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να ονομάζονται κόμματα εξουσίας η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, παρατηρεί η εφημερίδα. Αντίθετα, υψηλή.......

δημοτικότητα και αποδοχή έχει σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 47% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόμμα υπό τη ηγεσία του Παπαδήμου, μολονότι ο τελευταίος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, προσθέτει το δημοσίευμα. Εμφατικά αναφέρεται επίσης η συντριπτική διαφορά δημοτικότητας μεταξύ του Λουκά Παπαδήμου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σημειώνεται ότι η μάχη για τη διαδοχή του τελευταίου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιβαρύνει το κυβερνητικό έργο. Τέλος επισημαίνεται ότι όλα δείχνουν πως η εποχή των Παπανδρέου οδηγείται μετά από τρεις γενεές πολιτικών στο τέλος της.