ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα", ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός.
Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή", η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία π.χ. 30 προς 1.
Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από..........
την ευρωζώνη και άλλων χωρών, οπότε λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους, άρα δεν χρειάζεται κούρεμα.
Παράλληλα, η FED θα παράσχει στην Ελλάδα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο. Μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.
Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.
Εκείνο που είναι το πραγματικό συμπέρασμα, από όλα όσα γίνονται και ακούγονται, είναι πως αν δεν συμβεί κάποια δραστική αλλαγή, η χώρα μας θα μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο είτε της Γερμανίας είτε των Η.Π.Α. Και δεν θα μας επιτρέπουν ούτε να διαλέξουμε.