Time Magazine World: Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

«Είμαστε στο γκρεμό. Είναι τρομακτικό να βλέπει κάνει το μέλλον της Ελλάδας να καταρρέει με αυτό τον τρόπο» δηλώνει στο «Time Magazine World» Έλληνας πολίτης, ο οποίος βλέπει το μέλλον του στη χώρα δυσοίωνο.

Το περιοδικό φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτενές άρθρο, μέσω του οποίου επισημαίνονται τα κακώς κείμενα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, σε συνδυασμό με το αντίκτυπο που έχουν φυσικά οι δραματικές εξελίξεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο...



«Η Αθήνα αδιαμφισβήτητα το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι το μαύρο ΄΄πρόβατο΄΄ στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και ταυτόχρονα η πρωτεύουσα μιας χώρας που αποσυντίθεται πολιτικά και κοινωνικά, βιαίως», γράφει στην εισαγωγή του ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας στη συνέχεια το γεγονός ότι η Αθήνα βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, με την εγκληματικότητα να είναι σε έξαρση και την ανεργία να έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο έτη από 9.5% στο 17.6%.

Η ανασφάλεια αυτή που έχει κυριεύσει τον ελληνικό λαό έχει οδηγήσει δε, πολλούς πολίτες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρηματικών τους καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Massimo Calabresi, συντάκτης του ρεπορτάζ, καταλήγει στο δραματικό συμπέρασμα ότι στις δραματικές αυτές στιγμές της Ελλάδας που γράφονται στην Ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα - με δεδομένη τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα - οι ηγέτες της Ελλάδας προκαλούν περισσότερο το φόβο αντί για αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες.