Χθες έπιασαν τον Πετζετάκι για χρέη, σήμερα τον άφησαν ελεύθερο

 Σαν επικοινωνιακό τρυκ αρχίζει να φαίνεται όλο αυτό με τις συλλήψεις των μεγαλοοφειλετών
Ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε ο Γιώργος Πετζετάκις που συνελήφθη χθες από μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος, υπεύθυνος πολύ γνωστής επιχείρησης, φέρεται να .......
χρωστά ποσό 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό αφορά την περίοδο 2007-2010, διάστημα κατά το οποίο δεν ήταν εκτελεστικός πρόεδρος και επομένως δεν είχε την ευθύνη υπογραφής για την εταιρεία. Επιπλέον, επικαλείται σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της επιχείρησης.

Προθεσμία για αύριο ωστόσο ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο επιχειρηματίας. Το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Πετζετάκι, κ. Αθανασόπουλο, ο εντολέας του αδυνατεί να καταβάλει το ποσό του χρέους του, αλλά τόνισε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο. Είπε, επίσης, πως η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβράδυνε δραματικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την περασμένη Δευτέρα να κινηθούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή της στις πρόνοιες του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.