Η Μέρκελ κατέθεσε ΕΠΙΣΗΜΩΣ πρόταση για αποβολή από το ευρώ των ''απείθαρχων'' χωρών

Άνοιξε διάπλατα η πόρτα (καταπακτή) εξόδου από την ευρωζώνη. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε πράξη τις απειλές της αφού "έβαλε" στο σε εξέλιξη συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών θέμα εξόδου χωρών από την ευρωζώνη.
Την επίσπευση της μεταρρύθμισης της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθεί και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαντ Σόιμπλε. 
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της καγκελαρίας στο Reuters, η Μέρκελ επιθυμεί όλα να κράτη μέλη να δώσουν την έγκρισή τους για τη μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος του 2012.    
Σύμφωνα με τις πηγές του.... πρακτορείου, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την περιορισμένη τροποποίηση της Συνθήκης προκειμένου να ασκείται μεγαλύτερη επιρροή στα κράτη που δεν πειθαρχούν στους δημοσιονομικούς κανόνες.   


Έκθεση με προτάσεις σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν περιορισμένες αλλαγές στη συνθήκη, πρόκειται να υποβάλλει τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπάι.    

Τονίζεται ότι σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε ότι οι τροποποιήσεις χρειάζονται ώστε να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και διερωτήθηκε γιατί να έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά όχι του Συμφώνου Σταθερότητας.