Σε αυτόν που σήμερα συγκυβερνά . .

 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Στον αγωνιστή της Νομικής , του Πολυτεχνείου και της Αντίστασης κατά της Χούντας που σήμερα συγκυβερνά  .
Αγαπητέ κύριε , δεν γράφω σύντροφε συνειδητά ! Από το 1975 και μέχρι το 1982 είχα συντρόφους με τους οποίους δουλεύαμε για τη Δημοκρατία και για καλλίτερες μέρες , για τον λαό και τον τόπο με το μαύρο παρελθόν του . Το σύντροφε , μου τελείωσε μετά το 82 και σίγουρα μετά το 86  κατάντησε για  μένα , κάτι σα βρισιά .  Μετά το 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν πλέον στην εξουσία , ο Αντρέας είπε , «ανοίξετε τις οργανώσεις και γράψετε 200.000 νέα μέλη» . Ήξερε βέβαια πολύ καλά πως οι  καιροσκόποι θα έσπευδαν τότε να γραφτούνε στο...........
ΠΑΣΟΚ  .  Γλείφτες και οσφυοκάμπτες έτυμοι για τη νομή της εξουσίας , ακίνδυνοι και σύμμαχοι του στην παντοκρατορία που ετοίμαζε για τον εαυτό του . Όρισε  πρώτο βιολί  στα όργανα , τον ετερόφωτο και ακίνδυνο για τον ίδιο Άκη ο οποίος με τη σειρά του με ραβασάκια υπεδείκνυε ποιοι έπρεπε να  εκλεγούνε δημοκρατικά στα πόστα . Είδη το 1986 η πλειοψηφία των στελεχών της διοίκησης προερχόταν από τις τάξεις των μετά το 81 πασοκτζήδων και το ΠΣΟΚ είχε μεταλλαχθεί σε άλλη μιά Νέα Δημοκρατία , με ελάχιστα στελέχη του να κάνουν τη διαφορά και με εμένα , λόγω αυτών των ελάχιστων στελεχών , να πιστεύω πως οι άλλοι της Ν.Δ ήταν πάντα  πολύ χειρότεροι . Έχοντας αυτή την άποψη είπα κάποτε σε πρώην υπουργό , (κοίταξετε να τα βρείτε με τους εκσυγχρονιστές γιατί έτσι που τρώγεστε δεν ζημιώνετε μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον τόπο ,  θα ξαναφέρετε την Ν.Δ στην κυβέρνηση ) . Εισέπραξα τότε μια  απάντηση από αυτόν που ντρέπομαι να την γράψω και ποιο πολύ ντράπηκα για την νοημοσύνη μου που πίστευα ακόμα στο ΠΑΣΟΚ . Αυτός με έπεισε τελικά πως δύο εντελώς ίδια  και απαράλλακτα κόμματα εναλλασσόταν στην κυβέρνηση εις την Ελλάδα ! Και εσείς μένατε πάντα εκεί !

Σοφή μου φάνηκε  για τον αυτοσεβασμό μου και αποδείχτηκε τότε η επιλογή που είχα κάνει από το 81-82  να αφουγκραστώ τον ποιητή και να μείνω μακριά από το κόμμα σας , μακριά γενικά από τα κόμματα και  έξω από τη μάντρα .

Είχε πει ο ποιητής
«Η μάντρα είν' ο αφίλιωτος οχτρός μας,
την πλατωσιά του κόσμου τη στενεύει,
στριγγλόχορτα φυτρώνουν και γοργόνια
βλαστομανώντας κάτω από τον ίσκιο της·
……….
Το κρίμα εκεί σκορπιός, ποτέ λιοντάρι·
και τον κακό τόνε μολεύει η μάντρα
και βρέφος ο καλός που τον ποτίζει αφιόνι·
δουλεύτε τον ξανά τον κόσμο στη φωτιά,
……. με το σφυρί και με τ' αμόνι.»
Κ. Παλαμάς
 Πολλοί θα μου θυμίσουν και θα μου καταμαρτυρήσουν ότι και τα τελευταία προηγούμενα χρόνια είχα στηρίξει με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο την υποψηφιότητα του Γιώργου  για την ηγεσία του κινήματος .  Το έκανα πάλι διότι ο άλλος κατά την άποψη μου ήταν χειρότερος . Εξάλλου έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί  είχα γράψει στον ίδιο και σε συνεργάτες του στενούς , να μην θελήσει  να  φέρει ξανά  το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία πριν το εξυγιάνει . Ας περίμενε και αν χρειαζόταν ας ξεκινούσε ξανά με το 17% . Δεν με άκουσε , κακό δικό του και δικό μας . Του εξηγούσα παράλληλα ότι την κάθαρση που έπρεπε να κάνειτότε  μόνο ο Ηρακλής θα την μπορούσε και ο ίδιος Ηρακλής δεν ήταν . Παρόλα ταύτα τον υποστήριξα και στην υποψηφιότητα του  για την πρωθυπουργία . Έχω εξηγήσει και παλαιότερα γιατί το έκανα . Έτσι και αλλιώς εσείς ή οι άλλοι θα κυβερνούσαστε . Αυτό ήταν το εκλογικό σύστημα  . Και οι άλλοι  μετά και την τελευταία διακυβέρνηση τους, με τα βατοπέδια ,με τους Χριστοφοράκους , τα ηθικά και νόμιμα τους , τα δομημένα ομόλογα και τα τόσα άλλα τους , με είχαν πείσει ξανά πως ήταν πολύ χειρότεροι σας !
Είχα σχημάτισα ξανά την βεβαιότητα και είχα αυτή τη  γνώμη  που την κρατώ ακόμα . Οι άλλοι παρέμεναν πολύ , οι πολλοί , χειρότεροι σας και ο Γ. Παπανδρέου σεμνός , τίμιος και ευγενής ήταν  πολύ καλλίτερος του αντιπάλου του !
Τι σας θυμήθηκα και σας γράφω σήμερα . Μου φταίνε αυτές οι μέρες . Οι μέρες που είναι του Πολυτεχνείου και που σας βρίσκουν να συγκυβερνάτε με την άκρα δεξιά και αναρωτιέμαι .  Χρειαζόταν ο αντιστασιακός αγώνας σας στη  χούντα . Χρειαζόταν η εξέγερση σας της Νομικής και στο Πολυτεχνείο για να φτάσετε εδώ ; Χρειαζόταν να χάσουμε την Κύπρο , να νεκραναστήσετε τον Εθνάρχη και αυτός με τη σειρά του να νεκραναστήσει τους αποστάτες .
Δεν θα μπορούσατε αυτό που κάνετε τώρα , να το είχατε κάνετε τότε με τον Μαρκεζίνη ή με την ίδια την χούντα και όχι σήμερα με τα τσιράκια της .
Τελειώνοντας θα επικαλεστώ ξανά τον ποιητή αφού τον παραφράσω λίγο και θα σας απευθύνω αυτόν το λόγο σε όσους βρίσκεστε στη στρούγκα  της συγκυβέρνησης .
κι οι Πολιτεία σας λημέρι ακάθαρτων,
κι οι Πολιτεία σας ταμπούρι των κιοτήδων·
στη στρούγγα λυσσομάνημα και φαγωμός
λύκων, σκυλιών, προβάτων και τσοπάνηδων.
Γιούχα και πάλε γιούχα σας !....
 
Διαψεύσετε με εμπράκτως  , ποτέ δεν είναι αργά !