Πρωτόπαπας: " Το ΠαΣΟΚ σήμερα είναι χυλός"

Πληθαίνουν οι φωνές πίεσης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δρομολογήσει ο ίδιος τις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.
«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτή τη στιγμή εμφανίζει μια εικόνα χυλού» δηλώνει σήμερα ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, που θυμίζουν βαρομετρικό χαμηλό έχουν σημάνει συναγερμό  στην Ιπποκράτους, στα επιτελεία των επίδοξων υποψηφίων και σε βουλευτές, οι οποίοι βλέπουν το πολιτικό τους μέλλον να διαγράφεται μάλλον ζοφερό.

«Δεν είναι δυνατόν να πας έτσι στις εκλογές, θα είναι άδικο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ιστορία μας για την παράδοση μας» κρούει τον........

κώδωνα του κινδύνου ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκτίμηση για το τι πρέπει να γίνει και του έτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου,  Πέτρου Ευθυμίου.

«Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως προβλέπει το καταστατικό μας, ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο. Και για μένα, όπως πιστεύω, οφείλει ο νυν πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργος Παπανδρέου, να ανοίξει και να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του».

«Περιμένοντας τον Γκοντό» και η Λούκα Κατσέλη, η οποία χαρακτηρίζει μεν τον Γιώργο Παπανδρέου ως ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά πιστεύει  πως «ο ίδιος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο ίδιος έχει ευθύνη να ανοίξει αυτή τη συζήτηση και να οργανώσει αυτή τη συζήτηση μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κυρίως για το ποιο θα είναι το προοδευτικό περιεχόμενο τα επόμενα 5-10 χρόνια, οι προοδευτικές λύσεις, οι απλές λύσεις, με τι λόγο θα πάμε στις εκλογές. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή».

Πάντως συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διεμήνυαν, πως πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και εάν είναι αυτή, για τον ίδιο, υπάρχουν δυο βασικές προτεραιότητες. Η πρώτη, που έχει σχέση και με την σημερινή κυβέρνηση, έχει να κάνει με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου.

Η δεύτερη προτεραιότητα για τον πρώην πρωθυπουργό, είναι η διασφάλιση της ενότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η οποία απορρέει από την ομαλή πορεία προς την διαδικασία διαδοχής. Για αυτό και πολλοί εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεωρούν κομβικό σημείο την εκταμίευση της 6ης δόση
ς.