Λεφτά (60 δις φοροκλοπής) υπάρχουν


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ είναι έργο των ξένων «κατακτητών» το όργιο φοροδιαφυγής στην Ελλάδα της κομπίνας. Δεν μας τη δίδαξε δάσκαλος αλλοδαπός-είμαστε αυτοδίδακτοι. Από ένστικτο και με κληρονομούμενα γνωρίσματα, ριζωμένα ακόμα απ’ τα χρόνια της τουρκοκρατίας.
ΕΙΔΑΝ την ατιμωρησία τους κατάφατσα τα παλικάρια και το προχώρησαν. Κι έγινε σπορ εθνικό η φοροδιαφυγή, για να αναχθεί σε φοροκλοπή του μάγκα που τα ‘κονομάει και δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή. Έτσι το’ νιωσε, τέτοια κάνει. Είδαν το Κράτος αδιάφορο οι φοροδιαφεύγοντες και ανέβασαν στροφές πατώντας γκάζι, για να αναχθούν σε φοροκλέφτες. Κι αν προέκυπτε καμιά στραβή, καθάριζε ο πολιτικός. Με το αζημίωτο (της ψήφου), ενίοτε και με το…μερδικό του. Με την ισχύ, τη δύναμη και την…φιλοπατρία του. Λάφυρο το Κράτος κι ένιωθε πειρατής, ηνίοχος στο άρμα όπου καμάρωνε, με τη ματιά αγέρωχη να χάνεται στο βάθος. 
ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τα όρια οι φοροκλέφτες στην ........
Ελλάδα και τώρα τρέχουμε. Κι αν αύριο έρθει ο Γερμανός, με τους μηχανισμούς, τη λογική και την αυστηρότητά του για να μας βάλει σε τάξη (όπως π.χ. ο Ρεχάγκελ στην Εθνική μας), θα βγούμε στο…βουνό για αντίσταση. Μη πατήσει «βάρβαρος» εκπρόσωπος των δανειστών μας στα άγια  χώματά μας, όπου…αποπατεί ανενόχλητος ο απειθάρχητος (νεο)έλληνας. Μην έρθει ευρωπαίος…κρυόκωλος-επιμένουμε ελληνικά, τουτέστιν φοροκλεφτικά. Με τον ντόπιο να αλωνίζει και τον ξένο μη μας αλλάξει τη «φυσιογνωμία». Επιμένουμε χωρίς δρόμους και νοσοκομεία και με το Κράτος να χρωστάει σε προμηθευτές που το ρημάζουν στην αισχροκέρδεια. Με τα κόμματα να’ χουν «προεισπράξει» ως το ’16 ό,τι δικαιούνται, γιατί περιμένουν λύκοι με ανοιχτό στόμα, Μαντέληδες και Τσουκάτοι (που ομολόγησαν) ελεύθεροι, Άκηδες «ωραίοι» και «κουμπάροι» που δεν ομολόγησαν για αρπαχτές και Βατοπέδια.
ΕΙΔΑΜΕ τα χαΐρια μας «περιθάλποντας» τους φοροκλέφτες, καιρός για ξένη…επέμβαση. Με τη γερμανική αυστηρότητα να μας δίνει ελπίδες για τα 60 δις των (φορο)κλεμμένων της ντόπιας αλητείας. Κι αν μας προκαλούν «αλλεργία» οι ξένοι με τις διαπιστώσεις και τις υποδείξεις τους, ας παραμείνουμε ικέτες (τους) για δανεικά, πλην ανεκτικοί σε φοροδιαφεύγοντες και εθνικά…περήφανοι. Για την «φιλοπατρία» μας, που ξεκινάει απ’ το ψιλικατζίδικο, περνάει απ’ το ιατρείο του μεγαλογιατρού, για να καταλήξει στους ταχυδακτυλουργούς της εθνικής ληστείας. «Άσπρη γάτα είτε μαύρη, φτάνει να πιάνει τα ποντίκια».