Απρόθυμοι για την εξεταστική οι «πράσινοι» βουλευτές

Απρόθυμοι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το δημόσιο χρέος και την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Η εκρηκτική κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι έντονες αντιδράσεις για την υπερψήφιση συνεχόμενων σκληρών μέτρων, γεγονός που απομονώνει κοινωνικά τους βουλευτές, αποτυπώνεται στο κείμενο για τη σύσταση της επιτροπής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μόλις 20 βουλευτές από τους 60, που απαιτούνται, έχουν υπογράψει για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, παρά τις διαβεβαιώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Χρήστου Πρωτόπαπα ότι, ενδεχομένως και στα τέλη της εβδομάδας θα κατατεθεί η σχετική πρόταση.


Στο στόχαστρο ο Παπακωνσταντίνου

Η πρόταση, με την οποία ζητείται η διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τη δημοσιονομική κρίση, θα αφορά στην περίοδο 2001-2011 και στους πρώην υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννο Παπαντωνίου, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, κ. Γιάννη Παπαθανασίου και κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχει επέλθει για όλους τους πρώην υπουργούς, παραγραφή πλην του κ. Παπακωνσταντίνου.