Γυναικείο αντάρτικο στο ΠαΣοΚ


Επειδή οι άντρες βουλευτές στο ΠαΣοΚ κάνουν τις κότες, οι γυναίκες ανέλαβαν να σώσουν την τιμή του κινήματος.
Πήραν το όπλο τους και άρχισαν από χθες να πυροβολούν  το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου.

Θα δούμε αν τελικά αν  γίνουν αυτές κοκόρια ή θα  παραμείνουν  και αυτές κότες

Η κυρία Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στη διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις (άρθρο 37), δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει ως έχει.

Στο δρόμο που χάραξε η κυρία Κατσέλη, και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, η οποία έχει εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις της στη διάταξη των συλλογικών συμβάσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ΚΟ δύσκολα θα μπορέσει να .......
σηκώσει ένα τέτοιο βάρος παραπέμποντας και στις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.

«Έχω ακόμα στα αυτιά μου τη δήλωσή του Πρωθυπουργού, ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Ινδία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας στο Ράδιο 9 δήλωσε ότι αν δεν αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο, δεν θα το ψηφίσει.

Από τη πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, τόνισε πως «διαπραγματεύεται» μαζί με άλλους συναδέλφους της τη τροποποίηση των άρθρων 37 και 31, χωρίς ωστόσο να εκφράσει ανοικτά την στάση που θα κρατήσει σε διαφορετική περίπτωση.

Ιδιαίτερα οξεία στην τοποθέτησή της, στο ΚΤΕ Εργασίας και Οικονομικών την Τρίτη ήταν και η κυρία Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε ότι πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει «αύριο το πρωί τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια».

Ανέφερε, ακόμη, ότι το πολυνομοσχέδιο, αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, δεν μπορεί να περάσει, ενώ ζήτησε και ειδική φορολόγηση (με άλλα κριτήρια) για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Την μη αλλαγή της νομοθεσίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζήτησε η Άννα Νταλάρα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα αποτυπωθεί στην ύφεση και θα μειώσει την ζήτηση. Επίσης, η κ. Νταλάρα έθεσε το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής «ακόμα και με χρήση τεχνογνωσίας εκ μέρους των ιδιωτών».

Στους «ύποπτους» για ανταρσία κατά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και η Μιλένα Αποστολάκη η οποία δήλωσε ότι «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε».