Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στον χώρο του Πανεπιστημίου

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, κατήγγειλε πως ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια, έχει γίνει από τον Ιούλιο κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ επιπλέον υπενθυμίζει τις σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει από τον Ιούλιο στον Δήμο Αθηναίων, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον αρχηγό της αστυνομίας, στον αστυνομικό διευθυντή και στο προϊστάμενο της δίωξης ναρκωτικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η πρυτανεία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να απομακρυνθούν από τον χώρο τα εμπλεκόμενα άτομα.
«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας», υπογραμμίζει, «δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος. Μακάρι το πανεπιστήμιό μας να διέθετε τα μέσα για την επίλυση του προβλήματος. Θα είχαμε επιληφθεί, όπως μέχρι τώρα έχουμε πράξει, έτσι ώστε το κτίριό μας, να είναι το πιο καθαρό και το πιο λαμπρό στην περιοχή μας».


Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Η κατάσταση που επικρατεί στον γύρω, από το Ιστορικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α., χώρο έχει γίνει αφόρητη λόγω της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσχέρειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματός μας (αναγορεύσεις επίτιμων διδακτόρων, επιστημονικών συνεδρίων, ορκωμοσιών φοιτητών) όσο και στην ευταξία του περιβάλλοντος χώρου δεδομένου ότι το κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης όπως και της Ακαδημίας Αθηνών αποτελούν χώρο επίσκεψης περιηγητών και προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, το οποίο επί πλέον επιφέρει αδικαιολόγητα την μήνη των διερχομένων κατά του Πανεπιστημίου μας».