Ο Λοβέρδος σπρώχνει ασθενείς στους ιδιώτες



Ο Λοβέρδος κάνει ότι μπορεί για να σπρώξει τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία. Έτσι όποιος θα έχει λεφτά θα την βγάλει. Οι υπόλοιποι ….καλύτερα για να δίνουμε και λιγότερες συντάξεις.
Όπως δήλωσε χθες «Και μόνο η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του αείμνηστου Γεννηματά για την εσωτερική διάρθρωση των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα είχε ως ........
αποτέλεσμα σήμερα τη λειτουργία 1.000 κλινικών και 250 τομέων σε όλο το ΕΣΥ».
Σύμφωνα πάντως με το σχέδιο των συγχωνεύσεων των μονάδων υγείας που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οι κλινικές από 1.950 με 36.000 κλίνες που ήταν, θα περιορίζονταν σε πρώτη φάση σε 1.670 με 32.000 κλίνες. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται σε δραστική μείωση των κλινικών, που δεν αποκλείεται να «πέσουν» και κάτω από τις 1.000.
Την μεγάλη πάντως κοτσάνα την πέταξε όταν υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει ένα από τα πιο προωθημένα συστήματα πρόσβασης των πολιτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας», ενώ επικαλούμενος στοιχεία του βρετανικού ΕΣΥ είπε ότι εκεί οι ασθενείς εισάγονται ύστερα από... 9 μήνες στο χειρουργείο, ενώ στην Ελλάδα ο ασθενής χειρουργείται πριν καν μπει στο νοσοκομείο.
Νομίζει μάλλον ότι η υγεία είναι εύκολη υπόθεση σαν…. να σβήνει κερί με τον… κόλο του.