Ο ορεινός δρόμος της Πεντέλης καταστρέφεται... Λίγο χώμα κανείς;

 Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

Θυμόσαστε που τον περασμένο μήνα, στις 26, είχα δημοσιεύσει την είδηση ότι ο ορεινός δρόμος της Πεντέλης καταστρέφεται σε πολλά σημεία από τα νερά της βροχής και τα χιόνια; Ε΄, λοιπόν δεν έγινε τίποτα. Κανένας χριστιανός, (τρόπος του λέγειν και για να μην παρεξηγηθώ προσθέτω: και κανένας μουσουλμάνος ή άθεος, αφού πολυπολιτισμική κοινωνία είμαστε και τα "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" σεβόμαστε και προστατεύουμε μέχρι... αναγούλας και φοροφυγάδων), κανένας λοιπόν, δεν βρέθηκε να ρίξει ένα φορτηγό χώμα ή έστω μπάζα.


Σήμερα σ' αυτά τα ρομαντικά, που είχα γράψει για την ομορφιά του τοπίου κλπ, προσθέτω και μια φωτογραφία που δείχνει ακριβώς το μέγεθος της επερχόμενης καταστροφής. Δείχνει μία τρύπα περίπου 6 Χ 3 και ως που έχει φτάσει η διάβρωση. Ιδιαίτερα, στο σημείο εκείνο υπάρχει και......
κάτι άλλο που δείχνει γενικότερα μια από τις αιτίες που φτάσαμε μέχρι την χρεοκοπία !

Προσέξτε, από την μία μεριά της τρύπας και την άλλη, που σημειώνω με κόκκινο, έχει γίνει ένα οργανωμένο έργο προστασίας του δρόμου. Έχουν ρίξει, δηλαδή, μπετόν στο διάστημα μεταξύ πρανούς και δρόμου και σε μήκος 100 περίπου μέτρων εκατέρωθεν της τρύπας, ακριβώς για να μην διαβρωθεί το χώμα από τα όμβρια και καταστραφεί ο δρόμος. Από την κατασκευή αυτού του έργου φαίνεται ότι έχει γίνει επιμελημένη εργασία για ό,τι έφιαξαν, αλλά επίσης "επιμελημένη" και για ό,τι... δεν έφιαξαν. Φρόντισαν, απλά, να έχουν δουλειά και "καλή" δουλειά... αργότερα, εφαρμόζοντας την λαϊκή ρήση, "ο καλός ο νοικοκύρης πριν πεινάσει μαγειρεύει". Έτσι άφησαν το σημείο αυτό ανοιχτό για να... καταστραφεί, ώστε η εργολαβία να έχει... ψωμί. Η δουλειά λόγω χρεοκοπίας χάλασε και το μοιραίο, όπως το είχαν υπολογίσει, έρχεται.

Τώρα παρακαλάμε, λίγο χώμα ή έστω μπάζα κανείς;