Ξεσηκώθηκαν και στην Κρήτη

Λίγο πριν από τις 12.00 άρχισαν τα επεισόδια κι ενώ η "ουρά" της πορείας βρισκόταν στη λεωφόρο Δικαιοσύνης. Άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, "ξέσπασαν" σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, προκαλώντας του φθορές.

Στον διάβα τους οι αντιεξουσιαστές στράφηκαν εναντίον καταστήματος, στη λεωφόρο Καλοκαιρινού. Σε πανό ανηρτημένο μπροστά από το κατάστημα έγραψαν συνθήματα, πέταξαν μπογιά και προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ ......κατόπιν έκαναν ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας.


Η μαζική συμμετοχή των απεργών, κάθε επαγγέλματος και ηλικίας, μαθητών, ανέργων. συνταξιούχων, ξεπερνάει ακόμη και την απεργιακή συγκέντρωση - σταθμό, πριν 11 χρόνια, κόντρα στα μέτρα Γιαννίτση για το ασφαλιστικό.


Πιο δυναμικά από ποτέ, χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι και μαθητές ξεχύνονται στους δρόμους, φωνάζοντας ένα ηχηρό "όχι" στα μέτρα εξαθλίωσης. Οι περίπου 500 εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, προστέθηκαν στην πορεία του ΕΚΗ, που πέρασε από μπροστά.


Προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μάλιστα κατέληξαν φοιτητές και μαθητές, αφού έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Μαζική ήταν η συμμετοχή, ενώ το "παρών" έδωσαν και οι αγρότες που κατέφθασαν με τρακτέρ στη λεωφόρο Δημοκρατίας. 60 μέλη του ΕΚΗ απαρτίζουν ομάδα περιφρούρης, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα προκληθούν έκτροπα.


Η σημερινή πορεία θα περάσει από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, τη λεωφόρο Καλοκαιρινού και την οδό Γιαμαλάκη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive θα καταλήξει στο κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί κατάληψη.