Οι Υπουργοί παραμένουν στην Βουλή ενώ στις Βρυξέλλες γίνεται μάχη για την επιτροπεία

Οι υπουργοί θα παραμείνουν στη Βουλή όλη τη νύχτα προκειμένου να μπορεί ο κ. Βενιζέλος να τους ενημερώνει ανά πάσα στιγμή.

Τελείωσε το πρώτο σκέλος της τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς της κυβέρνησης που βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στην αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι ηγέτες της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής για το .............επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η διαπραγμάτευση και η συζήτηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε δύο φορές κατά διάρκεια της συνεδρίασης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για την εξέλιξη των θεμάτων.


Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος με αυτό τον τρόπο θέλει να δώσει έναν χαρακτήρα συναπόφασης των όποιων αποφάσεων προκύψουν στη Σύνοδο Κορυφής. Πάντως, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε στους υπουργούς ότι δεν τίθεται θέμα επιτροπείας στην Ελλάδα και οποιαδήποτε παρακολούθηση θα γίνεται σε τεχνικό επίπεδο και δεν θα υπάρχουν αποφάσεις της τρόικας μαζί με την κυβέρνηση.