TO ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΙΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Ετοιμάζονται, αμφότεροι οι ….μεσσίες των δυο μεγάλων (μικρομεσαίων πλέον) παρατάξεων για την άνοδο τους στην Θεσσαλονίκη, ώστε να δώσουν ένα ακόμα (επικοινωνιακό) σόου, στον Ελληνικό λαό, τον οποίο προφανώς πλέον τον θεωρούν ιθαγενή, αν όχι και μαλ…..
Δεν βάζουν οι άνθρωποι μυαλό.
Το δηλώνουν φωναχτά και σε όλους τους τόνους ότι είναι τελειωμένοι ….
Δεν παραδειγματίζονται από το φιάσκο των Ολυμπιακών αγώνων, που η αλόγιστη σπατάλη τους, συνέβαλε και αυτή στο να βρεθούμε εδώ που βρεθήκαμε, δεν παραδειγματίζονται από τις συμμετοχές τους, στις προηγούμενες εκθέσεις, συμμετοχές που πίσω τους άφησαν μόνο ένα τεράστιο οικονομικό χάσμα και τίποτε άλλο, και κυριολεκτικά τίποτα άλλο ….
Μόνο στρας, γκλαμουριά, ψευτιές και τεράστια οικονομική δαπάνη, τα καθρεφτάκια λίπανε μόνο και οι μπλε χάνδρες.
Από τον … <<Λίβινγκστον>> και τον … <<Στάνλεϋ>> προς εμάς τους ιθαγενείς .
Κι έπειτα για πια έκθεση μιλάμε ;
Κάποτε η χώρα είχε προϊόντα για να εκθέσει, είχε την ΠΙΤΣΟΣ την ΙΖΟΛΑ την ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ τις χαρτοβιομηχανίες, τα εργοστάσια ζάχαρης ….. σήμερα τι έχει για να εκθέσει ;
Τις πατάτες Αιγύπτου και τα λεμόνια Αργεντινής ;
Οι μόνοι πια εκθέτες στην περιβόητη έκθεση είναι ο υπό κατάργηση  ΕΟΜΕΧ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ και άλλες ΔΕΚΟ, οι όποιες και αυτές αποδεκατίζονται, απλά νταβαντούρι να γίνεται και λεφτά να σκορπίζονται .
Απορώ πως οι θεσσαλονικείς δεν αντιδρούν για το δούλεμα που γίνεται με το ψευτοπανηγύρι.
Και καλά ο Αντώνης Σαμαράς έχει τα περιθώρια να βγει και να μιλήσει, να εκφράσει τις θέσεις του και τι σκοπεύει να κάνει, όταν ο Ελληνικός λαός αποφασίσει αν θα δώσει και σ’ αυτόν την ευκαιρία, έχει έναν κάποιο λόγο παρουσίας στο … ετήσιο γκαλά της γκλαμουριας, αν και αυτές του οι αναφορές θα μπορούσαν να γίνουν με ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, και να μην ανεβάζει στην Θεσσαλονίκη όλη την Συγγρού και την … κουράζει.
Ο άλλος τι θα ανέβει να πη;
Τον μάθαμε πια … καλό ήταν το παραμύθι του αλλά είχε πολλούς δράκους, που χάρι στην αφέλεια μας, τους δώσαμε με την ψήφο  μας, ύπαρξη, σάρκα και οστά … και όρμησαν  μέσα από τις τόσο ειδυλλιακά διατυπωμένες αναφορές του παραμυθιού και να τώρα που μας κατασπαράζουν, κι όσο πια κι αν φτύνουμε τον κόρφο μας, μόνο να τον σκουριάσουμε θα καταφέρουμε.
 Το κακό έχει γίνει ….
Και συνεχίζει να μας οδηγεί στον όλεθρο …
Ας είναι καλά ο εν λόγο μεσσίας και η άγνωστου προέλευσης παρέα του.
Αλλά το ερώτημα παραμένει.
Τι θα ανέβει να πη στην Θεσσαλονίκη; Με πια παπαριά ακόμα θα μας … φιλέψει;
Θα ανέβει μαζί με τρεισήμισι χιλιάδες αστυνομικούς, για να του προστατέψουν το πολύτιμο σαρκίο του, με την απεραντοσύνη της ευφυΐας που αυτό κουβαλαει, και που θα κουβαλήσει μαζί του κι άλλους πεντακόσιους τουλάχιστον, κολλητούς και παρατρεχάμενους, που μοιράζονται μαζί την ευφυΐα τους, και τον συμβουλεύουν, πως θα πηδήσει αποτελεσματικότερα τους συνταξιούχους, τους νέους με τα λεηλατημένα όνειρα, και την κοινωνία .
Τέσσερεις χιλιάδες άτομα, δηλαδή θα κουβαλήσει πάνω. Ξενοδοχεία, φαγητά, έξοδα κίνησης και αμοιβή έκτος έδρας, και 1000 ευρώ το άτομο  να τα υπολογίσει κανείς, που μόνο οι δικοί του, κάτω από δεκαχίλιαρο ο ένας δεν θα καθαρίσουν, για μια τέτοια … μυαλό κατάθεση είναι 400.000 ευρώ, και άλλες 100.000 ευρώ για την πάρτη του και την φρουρά του, μισό δις, σε καιρούς όχι απλά μιζέριας όχι λιτότητας, αλλά φρίκης …
Για να πη τι ; Να φυτέψει ένα ακόμα κερασάκι, πάνω από τα σκ….  του ;
Ανεξέλεγκτη η αγανάκτηση μου ; Συγγνώμη, αλλά αν ψεύδομαι η υπερβάλλω, κακιώστε με .
Θεωρώ όμως ότι εκφράζω την αγανάκτηση μου και τον προβληματισμό της κοινωνίας ολόκληρης, και του 19 χρόνου γιού μου, που σπουδάζει να πάρει ένα πτυχίο ΑΕΙ, για να …<<νοιώθω ευτυχής μετά εάν καταφέρω να βρω μια απασχόληση, έστω και ως ντελιβερι>> μου λέει….
Και πίστεψεμε με πνίγει, με σκοτώνει ……
ΛΥΣΙΑΣ