Ο ορεινός δρόμος Πεντέλη-Αγ.Πέτρος καταρρέει. SOS

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Όποιος έχει κάνει αυτή την ορεινή διαδρομή θα συμφωνήσει ότι είναι από τις ωραιότερες στην περιοχή της Αττικής. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του όρους Πεντέλη και η πανοραμική θέα της πόλεως των Αθηνών, από την μία μεριά και ο Ευβοϊκός κόλπος με την πεδιάδα του Μαραθώνος από την άλλη, είναι στα ατού της.
Αυτός λοιπόν ο δρόμος έχει αφεθεί στην τύχη του και σιγά-σιγά καταρρέει. Τα χιόνια του χειμώνα και τα όμβρια ύδατα σε πολλά σημεία, δεξιά και αριστερά του δρόμου, έχουν υποσκάψει το έδαφος και είναι ζήτημα ημερών, αμέσως μόλις αρχίσουν οι βροχές, να βουλιάξει.
Για την αδιαφορία των "αρμοδίων φορέων" του δημοσίου (Υπουργία και υπηρεσίες) που είναι ολοφάνερη δεν γίνεται λόγος και ας μην χάσουμε την ώρα μας μ' αυτούς. Εάν δεν μπλέξουμε στην........
"αρμοδιότητα" και ποιος την έχει, σίγουρα θα κολλήσουμε στην "έλλειψη πιστώσεων" και... τι να κάνουμε; Γνωστά πράγματα.
Δημοσιοποιώ αυτό το θέμα γιατί αυτή τη στιγμή το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ελάχιστο ή καθόλου κόστος, αύριο όμως και αφού θα έχει καταρρεύσει ο δρόμος, η επανόρθωση θα είναι αντικείμενο "οργανωμένης εργολαβίας", δηλαδή μίζας και... καλά κρασιά!
Τώρα, χρειάζονται άμεσα, τρία-τέσσερα φορτηγά χώμα ή ακόμα και μπάζα, για να κλείσουν τα χαντάκια. Τι κόστος μπορεί να έχει αυτό; Βέβαια, το καλύτερο θα ήταν να ρίξουν μπετόν, αλλά δεν το προτάσσω γιατί, ως γνωστόν, "το καλύτερο τρώει το καλό" και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια, να ζητάμε το "καλύτερο" για να μην μπλέξουμε ενδεχομένως και με την... τρόικα!
Εγώ έκανα μια προσπάθεια και ενημέρωσα ακόμα και τον εθνικό μας... οικολόγο, αλλά φαίνεται ότι επειδή αυτή η δουλειά για να γίνει δεν χρειάζεται... κινητοποίηση πολιτών και... ταραπατζούμ, δεν ευδοκίμησε... Κανένας άλλος;