Θα πάνε ή δεν θα πάνε στο Βελλίδειο?

«TO BE, OR NOT TO BE? - that is the question». Στο έργο «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, πρίγκιπα της Δανιμαρκίας» η φράση μεταφράζεται στα ελληνικά: Να ζει κανείς ή να μη ζει; - ιδού η απορία. Στο έργο «Η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, Πρωθυπουργού της Ελλάδας, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης» η μετάφραση διαφέρει: να πάει κανείς ή να μην πάει; Είναι το ερώτημα που διατυπώνουν υπουργοί, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Πρέπει να βρίσκονται στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου, όταν θα εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός τη ΔΕΘ, ή όχι;
ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ τρία 24ωρα και καθαρή απάντηση δεν υπάρχει. Απλώς από το Μέγαρο Μαξίμου λένε μόνο ότι ο Πρωθυπουργός θα ανεβεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και η συνοδεία του θα είναι ολιγομελής. Αρα, τέλος οι ......μεγάλες κουστωδίες των κρατικών αξιωματούχων.
ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ; Διότι η διοίκηση της ΔΕΘ, «ως κατ' έτος ούτω και εφέτος», έστειλε κανονικά και εγκαίρως τις προσκλήσεις για το δείπνο των εγκαινίων στο Βελλίδειο. Οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι έχουν κληθεί υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς, πρόεδροι, διοικητές κ.λπ. και δεν έχουν λάβει ώς τώρα καμία ακυρωτική ειδοποίηση. Και ετοιμάζουν δείπνο για δύο χιλιάδες άτομα, με τους κυβερνητικούς παράγοντες κατανεμημένους ονομαστικά στις μπροστινές ροτόντες κ.λπ.
ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ κορόνα-γράμματα. Από τη ΔΕΘ τους περιμένουν όλους και από το Μέγαρο Μάξιμου δεν έχουν ανάψει ακόμη πράσινο φως ούτε καν για όσους θεωρούν απαραίτητους. Αρα δύο τινά θα συμβούν. Είτε η αίθουσα θα είναι γεμάτη, οπότε δεν ισχύουν τα περί λιτής αποστολής, είτε θα είναι άδεια, οπότε τζάμπα οι ετοιμασίες.
ΣΕ ΑΥΤΗ την αβεβαιότητα έχει ενδιαφέρον η απόφαση που έλαβε η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ να μην παραστεί στα εγκαίνια. Ηταν το δεύτερο χτύπημα από τον πρόεδρο της Ενωσης Τζανέτο Καραμίχα. Προ ημερών παραιτήθηκε από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τώρα σνομπάρει την Εκθεση. Στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού δεν αρέσει η ιδέα να απουσιάζουν οι επικεφαλής των μεγάλων κοινωνικών οργανώσεων από τις κυβερνητικές εμφανίσεις. Ειδικά στην περίπτωση Καραμίχα το ψάχνουν, δεδομένου ότι ήταν άτυπος προσωπικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για χρόνια και η οικογένειά του συνδέεται με την πρωθυπουργική οικογένεια.
Στο καφέ του ισογείου
ΝΕΑ