ΤΑ ΤΑΞΙ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Γράφει ο Κων/νος Μαργαρίτης


Μοιράζομαι με τους αγωνιστές της ζωής, τους μεροκαματιάρηδες, τους οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί. Τα άγχη και τις αγωνίες τους. Η ανάλγητη και αναξιόπιστη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που τους έκανε, έστειλε το νέο υπουργό να τους αποτελειώσει! Αυτοί φταίνε για τα ελλείμματα των 350 ΔΙΣ ΕΥΡΩ από τη χώρα; Οι ταξιτζήδες μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και τη χρεοκοπία; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Είναι όμως ο εύκολος κρίκος οι αγωνιστές της ζωής που παλεύουν με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας να επιβιώσουν.

   Μέμφομαι και αντιδρώ στο κλείσιμο αεροδρομίων, λιμανιών και λοιπών χώρων μαζικής συνάθροισης. Η απελπισία και η οργή οδηγεί πολλές φορές στα άκρα, αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα δώσουν στη σημερινή κυβέρνηση την απάντηση που της αξίζει, την........ ώρα των εκλογών!

   Είναι τόσο δύσκολο να αντιγράψουμε ευρωπαϊκά μοντέλα απελευθέρωσης επαγγελμάτων; Γιατί τόση ταλαιπωρία στον τουρισμό, στους πολίτες, στους επαγγελματίες; Μας ενώνει η αδικία, μας συσπειρώνει η διάθεση να βάλουμε στο περιθώριο κάθε τι που μας εξευτελίζει και μας ισοπεδώνει ως πολίτες, ως λαό! Πατριωτικές πολιτικές για τους έλληνες αγωνιστές. Το μεροκάματο δεν αντέχει άλλη ταπείνωση. Τα ταξί ανήκουν στο λαό!

   Είναι η στιγμή της αποτίμησης των πεπραγμένων και της χάραξης μιας στρατηγικής, που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη. Πολιτικές μπορούν να εφαρμοσθούν πολλές, λίγες όμως είναι εκείνες που συμβάλλουν στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ο λαός μας δεν αντέχει κόντρες, αδικίες και πειραματισμούς. Ήδη πληρώνει τόσα πολλά, χωρίς να φταίει. Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει χρεοκοπήσει μαζί με τις τακτικές του. Τα ταξί ας είναι η αφετηρία μιας εκκίνησης δημιουργικής, παραγωγικής, συνθετικής για όλους μας.


                                                                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
                                                                                          ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ