Πάλι στις πιάτσες τα ταξί

Με 13 ψήφους υπέρ της αναστολής, 6 ψήφους κατά και 2 απουσίες, το Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών ταξί αποφάσισε την αναστολή της απεργίας σε όλη τη χώρα, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Κατά της αναστολής της απεργίας, ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, και την Πάτρα και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Αθήνα.

Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα ενημερώνονται με φυλλάδια για το πρόβλημα του κλάδου και ευχαρίστησε την κοινωνία, η οποία συμπαραστάθηκε στον αγώνα ιδιοκτητών ταξί, τον πολιτικό κόσμο, τον β΄βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και...... τους περιφερειάρχες, οι οποίοι «έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στη διαβούλευση για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων έως ότου ανοίξει και πάλι η Βουλή, αναγνωρίζοντας «το δημόσιο συμφέρον, τον σεβασμό προς τους πολίτες της χώρας και την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για το μέλλον τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Συνεχίζουμε τον διάλογο και ελπίζουμε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχουμε επιτέλους και τις προτάσεις του υπουργού».