Κατά των ευρωομολόγων αλλά υπέρ ταχείας λύσης για την Ελλάδα ο Schäuble

Επιμένει στην υλοποίηση διαδικασιών-εξπρές για την λύση του Ελληνικού Ζητήματος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, εκτιμώντας ότι η κρίση χρέους που μαστίζει την χώρα, συνιστά απειλή για το σύνολο της Ευρωζώνης.
«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί και να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Όμως, για την ώρα οι αγορές εγείρουν αμφιβολίες για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα το καταφέρει. Αυτή η κρίση εμπιστοσύνης που προκάλεσε η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο πλέον ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ. Γι αυτό θα πρέπει να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με πειστικό τρόπο», επισημαίνει ο κ. Schäuble, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Westdeutsche Allgemeine Zeitung».



Παράλληλα, τάσσεται εκ νέου κατά της έκδοσης ευρωομολόγων. «Θα ήταν λάθος», επιμένει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «οι χώρες χρειάζονται ένα κίνητρο για να κάνουν καλή διαχείριση των δημοσιονομικών τους, κι αυτό το κίνητρο είναι τα υψηλά επιτόκια, που πρέπει να πληρώνει μια καταχρεωμένη χώρα. Αν δεν υπήρχαν, θα οδηγούσε στην απώλεια εμπιστοσύνης απέναντι στο ευρώ, το κοινό νόμισμα δεν έχανε τη σταθερότητά του. Άρα (τα ευρωομόλογα) δεν μπορεί να είναι η λύση».

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ε.Ε. θα καταφέρει να βγει από την κρίση, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσμενείς καταστάσεις που έχουν αναπτυχθεί εις βάρος της.