Εσφαξε με το βαμβάκι τον Καραμανλή ο Σαμαράς


Εσφαξε με το βαμβάκι τον Καραμανλή ο ΣαμαράςΤο παγιωμένο πλέον προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς δεν διστάζει πλέον να «γρατζουνίσει» τον Κώστα Καραμανλή και την διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009 χωρίς τις ανασφάλειες του παρελθόντος.
Η ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος σε άλλες συνθήκες θα είχε προκαλέσει κύματα αντιδράσεων από τους σκληρούς Καραμανλικούς, που όμως αυτή τη φορά κατάπιαν όλες τις αιχμές Σαμαρα...αμάσητες.
«Δεν θα είμαστε εμείς η συνέχεια του χθες. Θα είμαστε η ρήξη με το χθες.» είπε επί λέξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Κώστας Καραμανλής που καθόταν λιγα μέτρα πιο μπροστά του αν και συνειδητοποίησε ότι το καρφί αφορούσε τον ίδιο και τις κυβερνήσεις του, προτίμησε να μην αντιδράσει. Ούτε οι συνήθεις συνομιλητές του (Αντώναρος-Παυλόπουλος) που στο παρελθόν έκαναν διαρροές για την «δυσφορία» και την «δυσαρέσκεια» του πρώην πρωθυπουργού όταν υπήρχαν ανάλογες αναφορές, έκαναν την παραμικρή κίνηση. Ξεπέρασαν ακόμα και την ακόμα πιο αιχμηρή αναφορά Σαμαρά ότι πρέπει «να κερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα».

Κι ακόμα , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε κι ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους διορισμένους από τον Κώστα Καραμανλή νυν ευρωβουλευτές του όμματος που εξελέγησαν το 2009, να εργαστούν περισσότερο. «Περιμένω από τους ευρωβουλευτές μας συστηματική προβολή των θέσεων μας» είπε αφήνοντας σαφώς να φανεί η δυσαρέσκεια του από τα διαδοχικά «γκολ» που τρώει η ΝΔ στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Ούτε σε αυτή την αναφορά υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.
Είναι προφανές ότι ο Κώστας Καραμανλής σε μια περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξαναπαίρνει σταδιακά τα επάνω του, δεν επιθυμεί συγκρούσεις στις οποίες δεν θα βρει και πολλούς υποστηρικτές. Είναι επίσης προφανές ότι ο κ. Σαμαράς χωρίς να τραβήξει στα άκρα αυτή την σύγκρουση, θέλει να κάνει ένα ξεκαθάρισμα με το κυβερνητικό παρελθόν και τώρα που δημοσκοπικά βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από ότι πριν από ένα χρόνο.