Αυτές οι περικοπές πρέπει να σταματήσουν!

 Γράφει η Φιλία Βαγιάκα

Αφού βιώσαμε  τα τελευταία γεγονότα τώρα ας αρχίσουμε να σκεπτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από τη θέση που μας έχουν φέρει. Αυτές οι περικοπές πρέπει να σταματήσουν. Δεν γίνεται άλλο. Εκατομμύρια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ζούμε σε κράτος ομηρίας και δεν βλέπω να σταματά ο εξευτελισμός μας. Διότι είναι εξευτελιστικό να μην μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς επειδή κάποιοι  κρατικοί λειτουργοί δεν έπραξαν το καθήκον τους.
Γιατί να μειωθεί ο μισθός ενός μη προνομιούχου εργαζόμενου ή η σύνταξη του συνταξιούχου που στο κάτω- κάτω τα έχει προπληρώσει τα χρήματα της σύνταξής του εδώ και χρόνια στον ασφαλιστικό του φορέα;
Δεν είναι καιρός για παζάρια και διαβουλεύσεις που μας θίγουν. Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε ευσυνειδήτως  στις εργασίες μας, ενώ πληρώνουμε με τις εισφορές μας  τις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς....... το κράτος. Άρα προς τί όλα αυτά τα μέτρα που δεν θα έπρεπε να μας αφορούν;
Γιατί;
http://filologos10.wordpress.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gifΑν υπάρχουν εργαζόμενοι που πληρώνονται πέραν των προσόντων τους και των υπηρεσιών που παρέχουν, αυτοί  δεν θα  πρέπει να ξεπερνούν σε ποσοστό το 1%έως το 2% των εργαζομένων. Δεν είναι δυνατόν προς χάριν αυτών  των  ποσοστών  να μας πισθαγκωνίζετε και να μας κάνετε δούλους στον βωμό συμφερόντων.
Δεν γίνεται στη χώρα του Δικαίου κάποιοι νόμοι σήμερα να καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια και την υπόστασή μας.
Οι περισσότεροι είμαστε ΕΔΩ για να στηρίξουμε το κράτος μας και τη σωστή λειτουργία του. Αλλά, θέλουμε να σταματήσουν  οι " πελατειακές σχέσεις" πολιτικών και πολιτών. Θέλουμε το κράτος μας να εφαρμόζει την Αρχή της Αξιοκρατίας και την Αρχή του Δικαίου και να μας προστατεύει αντί να μας φθείρει και να μας εξοντώνει. Θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας και δεν θέλουμε να ξεπουλιέται ο τόπος μας ούτε  και εμείς να είμαστε υποτελείς κάποιων.
Δεν βλέπουμε κάποιο σχέδιο διάσωσης για να το υποστηρίξουμε.
Αν πληρώνουμε το τίμημα ότι σας εμπιστευτήκαμε την διακυβέρνηση  της χώρας σταθείτε να δείτε στις επόμενες εκλογές, θα βρείτε μόνο την  ψήφο σας.
Σπέρνετε θύελλες θα θερίσετε ανέμους.
Και μην διανοηθείτε να μας σύρετε  στις κάλπες. Αν δεν σας ενημερώνουν οι σύμβουλοί σας, ( πώς να σας ενημερώσουν, ζουν εδώ για να ξέρουν την πραγματικότητα); Η χώρα δεν αντέχει τα έξοδα μιας εκλογικής αναμέτρησης. Εκτός αν δεν είναι  έτσι  όπως μας τα λέτε  τα πράγματα.
Ούτε και εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ούτε τα περήφανα γηρατειά αντέχουμε άλλο. Σωφρονιστείτε και αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντί μας, γιατί το χρονοντούλαπο της Ιστορίας έχει πολλές σελίδες για καταγραφή.
Φτάνει πια!
Τιμήστε έστω για  μια φορά την ψήφο μας και φανείτε αντάξιοί της, ώστε να μας κάνετε και εμάς να θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας για την προκοπή της πατρίδας μας.
Μιλήστε τη γλώσσα μας για να σας καταλάβουμε και αφουγκραστείτε  της ψυχές μας που διψούν για πρόοδο.
Αν δεν μπορείτε, απλά φύγετε.
Θα είναι μια πράξη ανδρείας. Που τη θυμήθηκα αυτή τη λέξη!
Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα