Οι πολιτικοί, που εκπαιδεύτηκαν στην κλεπτοκρατία δεν μπορούν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη

Γράφει ο Καφενόβιος


Όχι, δεν θα μας τρελάνετε! Τη χώρα φέρατε στο χείλος της χρεοκοπίας όλοι εσείς, που εμφανίζεστε σήμερα σαν σωτήρες μας…
Το μοντέλο σας, όμως, έχει ήδη καταρρεύσει. Γι’ αυτό και όσοι αντιλαμβάνονται την τωρινή κρίση σαν μία δυσάρεστη παρένθεση αυταπατώνται. Η κρίση που βιώνουμε σηματοδοτεί από κάθε άποψη το τέλος μιας εποχής.
Οι πολιτικοί, που εκπαιδεύτηκαν στην κλεπτοκρατία, τον ανορθολογισμό, τη σπατάλη, τον παρασιτισμό και τις ποικίλες μορφές αυθαιρεσίας δεν μπορούν, όση καλή διάθεση κι αν έχουν, να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη.
Όπως απέτυχε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα αποτύχει και η πολιτική της ΝΔ οψέποτε γίνει κυβέρνηση. Οι δυο όψεις του....... ίδιου χρεοκοπημένου νομίσματος…
Οι επισημάνσεις του Στ, Λυγερού στην Καθημερινή, καταδεικνύουν πόσο δίκιο έχουμε: «Ο μόνος τρόπος για να αρθεί το εμπόδιο και η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά ανασυγκρότησης είναι στο τιμόνι να βρεθεί μία κυβέρνηση τα μέλη της οποίας δεν θα βαρύνονται με αμαρτίες και θα έχουν δώσει δείγματα γραφής, ότι μπορούν να λύσουν προβλήματα, αλλά και ότι σέβονται το δημόσιο συμφέρον. Αυτό έχει σημασία, επειδή τον τελευταίο καιρό πολυσερβιρίστηκαν σαν σωτήρες επίλεκτα στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα και του «κόμματος του Μνημονίου». Υπενθυμίζουμε ότι ορισμένα εξ αυτών μιλούσαν για ισχυρή οικονομία, παρότι το καράβι έπλεε από τότε προς τα βράχια».