Κατάληψη του δημαρχείου και «η Πάτρα έχει γίνει μπουρδ...»

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της Πάτρας πραγματοποίησαν το πρωί μαθητές και φοιτητές που ανήκουν στο ΚΚΕ, αντιδρώντας στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση. Κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι του κτιρίου, που έγραφε «πάρτε πίσω το άθλιο Μνημόνιο της Παιδείας». Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Εν τω μεταξύ σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη........ διάρκεια μιας ακόμη συζήτησης για τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις όπως «η Πάτρα έχει γίνει μπουρδ...», ενώ κάτοικοι της Ξερόλακας, που παρίσταντο στη συνεδρίαση και έχουν εξοργιστεί από την αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης του δημάρχου Γ. Δημαρά, πως θα έκλεινε από την πρώτη Γενάρη ο ομώνυμος ΧΥΤΑ απείλησαν ότι, θα ανέβουν πάνω στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου.
Απωλειών συνέχεια για την παράταξη της πλειοψηφίας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ξυπολιάς, από την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η οποία όπως ανέφερε, δεν έχει συνεδριάσει ποτέ!...