Η δολοφονία νεαρού βρετανού τουρίστα αποκαλύπτει τον …αγγελικό κόσμο της νυχτερινής ζωής στο Λαγανά


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Ζάκυνθο λίγες ώρες μετά τη δολοφονία νεαρού βρετανού τουρίστα. Εκφράζονται ανησυχίες πως νεαροί βρετανοί που παραθερίζουν στο Λαγανά και σε άλλες περιοχές του νησιού ετοιμάζονται για... εκδίκηση.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, το θύμα και η παρέα του διαπληκτίστηκε, με έναν 21χρονο οδηγό ταξί και άλλον ένα συνάδελφό του, έξω από ένα φαστ φουντ σε κεντρικό δρόμο του Λαγανά, στις 3:05 τα ξημερώματα.
Όπως υποστήριξε ο 21χρονος δράστης, ενοχλήθηκε διότι οι πέντε νεαροί Βρετανοί τουρίστες τους ενοχλούσαν με λέιζερ.
Οι νεαροί δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια και λίγο αργότερα ο 19χρονος Βρετανός έπεσε αιμόφυρτος καθώς δέχθηκε θανάσιμη μαχαιριά στην καρδιά.
Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή, ο δράσης και ο φίλος του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα. Τρεις ώρες αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τον 21χρονο οδηγό ταξί στο σπίτι του. Λίγο πιο μετά συνελήφθη και ο φίλος του δράστη, ως....... συνεργός, διότι όπως υποστηρίζει η αστυνομία, παρακολουθούσε τα όσα συνέβαιναν χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει το δράστη. Δύτες που έπεσαν στη θάλασσα, στο σημείο που υπέδειξε ο 21χρονος, βρήκαν το μαχαίρι.
Οι υπόλοιποι τέσσερις Βρετανοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο φέροντας τραύματα στην κοιλιά, στην πλάτη και σε όλο τους το σώμα.
Στο μεταξύ αλλεπάλληλα φαίνεται πως είναι τα περιστατικά που σημειώνονται στο νησί την τουριστική περίοδο με πρωταγωνιστές κυρίως ξένους επισκέπτες.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο νεαροί Βρετανοί στο Λαγανά δέχθηκαν επίθεση με σιδερολοστό.
Συγκλονιστικές καταγγελίες κάνει ο Ζακυνθινός δημοσιογράφος της ''Ελεύθερης Άποψης'' Κώστας Μαλαπέτσας.
''Υπαίτιοι για την άρρωστη κατάσταση στο Λαγανά, οι ιδιοκτήτες μπαρ της περιοχής που σερβίρουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στις ορδές των τουριστών αδιαφορώντας εάν είναι ανήλικοι ή όχι. Αυτοί ''καθάρισαν'' και τον αστυνομικό διοικητή της περιοχής που είχε κάνει τον Λαγανά παρθεναγωγείο. Έπιασαν τους πολιτικούς του νησιού που μεσολάβησαν στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και έτσι ο διοικητής πήρε πόδι από τον Λαγανά!''