Το έντονο ενδιαφέρον των Γερμανών Βιομηχάνων για τις ελληνικές ΔΕΚΟ

 Η χθεσινή συνάντηση Βενιζέλου και Σόιμπλε δεν ήταν η μόνη για τον υπουργό Οικονομικών κατά την διάρκεια...
της επίσκεψης του στο Βερολίνο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε, βρέθηκε με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) και συζήτησαν για το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για ΔΕΚΟ, που έχουν βάλει στο μάτι οι Γερμανοί.
Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε διατηρεί άριστες σχέσεις με το βιομηχανικό κόσμο της χώρας του και μόνο τυχαία δεν ήταν η συνάντηση του Βενιζέλου με τους εκπροσώπους του...


Οι γερμανοί βιομήχανοι θέτουν ως όρο για να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ένα αξιόπιστο επενδυτικό πλαίσιο, που θα εγγυάται φορολογική σταθερότητα, διαφάνεια και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η γερμανική πλευρά αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με «τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό» στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την δημοσιονομική εξυγίανση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτό τόνισε και ο Σόιμπλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το τρίτο θέμα στην ατζέντα των χθεσινών συζητήσεων ήταν η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κόστος ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα.

newscode.gr