Τον έφαγε η πλαστική κούκλα

του Θεολόγου Αλεξανδράτου


Την τελευταία μέρα του σχολείου συνηθίζονται οι πλάκες. Όταν φεύγει από πάνω σου το βάρος μιας ολόκληρης χρονιάς στα κάτεργα (θρανία), νιώθεις την ανάγκη να ξεσπάσεις. Ειδικά οι τελειόφοιτοι του δίνουν και καταλαβαίνει τη μέρα που αφήνουν πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους και ετοιμάζονται να βγουν στη βιοπάλη.
Όταν μεγαλώνουμε φέρνουμε με νοσταλγία στο νου τα μαθητικά χρόνια αλλά στα 17 σου δεν έχεις ούτε τέτοια εμπειρία ούτε ανάλογη ανησυχία.
Καμιά φορά όμως οι πλάκες μπορεί να.......
ξεφύγουν και να τρέχεις και να μη φτάνεις. Όπως ο 18χρονος Ταϊρέλ Μόρτον από την Ιντιανάπολις. Ο νεαρός θεώρησε ωραίο αστείο να βάλει ως αποχαιρετιστήριο δώρο στις τουαλέτες του σχολείου μία πλαστική κούκλα από αυτές που κάποιοι χρησιμοποιούν στο σεξ. Ίσως σκέφτηκε ότι μπορεί να χρειαζόταν σε κανένα συμμαθητή του που δεν θα είχε πολλές επιτυχίες στις γυναίκες. Ίσως απλά ήθελε να κάνει πλάκα. Και την πλήρωσε ακριβά.
Ο επιστάτης του σχολείου ανακάλυψε την φουσκωτή κούκλα και ειδοποίησε τον διευθυντή. Ο τελευταίος, προφανώς αγνοούσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου «γκάτζετ» και νόμιζε ότι κάποιος είχε τοποθετήσει βόμβα στο εσωτερικό της κούκλας. Τηλεφώνησε λοιπόν στην αστυνομία και επικράτησε πανικός. Στο σχολείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και η ειδική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Ανακαλύφτηκε στη συνέχεια ότι επρόκειτο περί κούκλας λαστιχένιας αλλά τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα του Μόρτον. Το κύκλωμα παρακολούθησης τον κατέγραψε να μπαίνει στις τουαλέτες με κουκούλα και κρατώντας την κούκλα και η αστυνομία τον συνέλαβε. Ο νεαρός αντιμετωπίζει κατηγορίες για αναίτιο συναγερμό των αρχών και μαζί με όλα τα άλλα που μπορούν να του προσάψουν, απειλείται μέχρι και με δεκαετή φυλάκιση!
Το θέμα έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην πολιτεία αφού υπέρ του μαθητή τάσσονται διαπρεπείς νομικοί αλλά και η κοινότητα.
Το επιχείρημα «τι μήνυμα θα περάσουμε στα νέα παιδιά αν για μία πλάκα κινδυνεύουν να καταστραφεί η ζωή τους» κυριαρχεί σε άρθρα δικηγόρων και καθηγητών νομικής σε διάφορα blogs.