Έξω από το υπουργείο Μεταφορών οι ταξιτζήδες.Σε εξέλιξη η συνάντηση με Ραγκούση

Έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί, μαζί με τις οικογένειές τους, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του κλάδου.

Οι ταξιτζήδες, που συνεχίζουν την απεργία τους επ' αόριστον, συναντώνται με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, ενώ εντός της ημέρας θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Έξω από το κτίριο του υπουργείου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες έχουν αποκλείσει την είσοδο, προκειμένου να........αποτραπεί πιθανή «εισβολή» των συγκεντρωμένων στο υπουργείο.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν συγγνώμη, όπως αναφέρουν, από το επιβατικό κοινό, καθώς δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες. Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα ραδιοταξί όλης της χώρας.

«Η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστον, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο. Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση των οδηγών ταξί.

Στην Αχαΐα, περίπου 300 ιδιοκτήτες έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Επίσης, οι ταξιτζήδες προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει ξανά το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Χανίων πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Οι αυτοκινητιστές, μέσω του κόμβου Κλαδισού και των οδών Κισάμου - Κυδωνίας κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης, όπου για δέκα λεπτά ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους.

Αντιπροσωπεία τους είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με το δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκυλάκη, στον οποίο και μετέφεραν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Ακολούθως, οι ταξιτζήδες κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Χανίων.