Στο 9,5% η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

Με χαμηλότερους ρυθμούς αναπτύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο η οικονομία της Κίνας, γεγονός το οποίο ενδέχεται να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Το ΑΕΠ αυξήθηκε στο 9,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας στο Πεκίνο, μετά την αύξηση κατά 9,7% το πρώτο τρίμηνο.



Το δεύτερο τρίμηνο, η οικονομία αναπτύχθηκε 2,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, από 2,1% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Οι επενδύσεις σε υποδομές αυξήθηκαν 25,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανακοινώθηκε σήμερα και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 17,7% τον περασμένο μήνα.

Στο Χρηματιστήριο, ο Shanghai Composite Index έχει σημειώσει απώλειες 10% από τα υψηλά επίπεδα του Απριλίου- έως και χθες- ενώ το νόμισμα της χώρας, το γιουάν, περιόρισε τις προσδοκίες για άνοδο έναντι του δολαρίου των Η.Π.Α..

Στη χώρα, ο πληθωρισμός υπερέβη τον στόχο της κυβέρνησης στο 4%, κάθε μήνα φέτος, με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται 6,4% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η People's Bank of China αύξησε τα επιτόκια δανεισμού ενός έτους στο 6,56% και των ετήσιων καταθέσεων στο 3,5%, με την τελευταία αύξηση στις 6 Ιουλίου.