PARTY IS OVER

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Το πάρτι … σοσιαλισμού στην χώρα μας ξεκίνησε πριν 30 χρόνια …
Με πολλά γέλια και χαρές…. Υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Λοΐζου και του Ηλία Ανδριόπουλου, με τον ύμνο του «Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς».
Ξεκίνησε είναι αλήθεια με πολύ μπλα-μπλα και με επαναστατική συνθηματολογία του τύπου «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ» ή το άλλο γραφικό «ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑ», αυτό για να λέμε και του στραβού το δίκιο το πραγματοποίησαν, την ΒΥΘΙΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Ξεκίνησε λοιπόν το πάρτι, με πολλές υποσχέσεις, με πολλά οράματα και περισσότερες ελπίδες ….
Αλήθεια τις είδες κάπου ;
Κυριάρχησαν τότε σε κεινο το πάρτι, οι πλαστικές σημαιουλες, οι πλαστικές κονκάρδες και τα πλαστικά όνειρα, κυριάρχησαν τα φουσκωμένα με … αέρα κοπανιστό μπαλόνια και οι … επαναστατικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ….
Από την κατάργηση της ποδιάς στις μαθήτριες μέχρι τις αγορές από το δημόσιο όλων των χρεοκοπημένων μεγαλοεπιχειρήσεων, από τα ναυπηγεία του Νιάρχου και την Πειραϊκή Πατραϊκή, μέχρι τις τραγικά χρεοκοπημένες χαρτοβιομηχανίες της Β. Ελλάδας …. Φύγανε οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, με πολύ-πολύ χοντρό χρήμα στην τσέπη .
Χρήμα δανεικό, όπως μάθαμε 30 χρόνια μετά ….
Το πάρτι όμως εκείνο ήταν που σκορπούσε τα χαμόγελα ευημερίας, και αυτό μετρούσε, μιας ευημερίας … δανεικής, όπως μάθαμε 30 χρόνια μετά .
Αυτό που μετρούσε όμως ήταν το ότι, εκείνο το πάρτι άρχισε με την απόλυτη στοργή, απέναντι στις αδύναμες κοινωνικά τάξεις και με κάποιες … «φαινομενικά» αυστηρές θέσεις απέναντι στο κεφάλαιο ….
Τώρα αν η … σύμπτωση το έφερε να γιγαντωθεί  ένας Κοσκωτάς, ένας Κόκκαλης, ένας Μπόμπολας, ένας Λιακουνάκος, ένας Βαρδινογιάννης και κάμποσοι άλλοι, τι να κάνουμε ;
Με τις … συμπτώσεις θα τα βάλουμε ;
Είχε αρχίσει εκείνο το πάρτι και με γαργαλιστικά συνθήματα του τύπου, « Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», «ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ», «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ», «ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΓΕΡΑΤΕΙΑ».
Πέρασαν τα χρόνια, ο τρελός χορός και η άκρατη μάσα, απόκαμαν τους οργανωτές οικοδεσπότες, διόγκωσαν όμως και την τράκα τους, τα … δανεικά και τώρα οι γύρω  ευκολόπιστοι, από τα παχιά σοσιαλιστικά συνθήματα, αναζητούν διέξοδο στο «ΠΑΡΤΥ» εκείνο που επί τριάντα χρόνια αναστάτωσε τη χώρα, και την έφερε σ’ αυτή την τραγικά δυσχερή θέση .
 Το πάρτι λοιπόν τελείωσε, και πια αρχίζει  το συμμάζεμα, το οποίο δεν καλούνται οι εμπνευστές  διοργανωτές να το κάνουν , μαζί με τους προαναφερθέντες «θαμώνες» του, τον Μπόμπολα δηλαδή, τον Κόκκαλη, τον Βαρδινογιάννη και όλους αυτούς που συμμετείχαν στο … σοσιαλιστικό πάρτι, με τα υπέροχα γι αυτούς εδέσματα, μηδέ εξαιρουμένου του Μητσοτάκη και του Καραμανλή, που την ίδια τακτική ακολούθησαν, και στα δικά τους πάρτι ….
Καλούνται … οι «γείτονες» να συμμαζέψουν την κατάσταση μετά από το πάρτι ….
Μα αυτό δεν είναι πρωτάκουστο ;
Σάμπως πρωτάκουστο και αστείο δεν είναι και το ότι «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ;
«ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ» ;
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ;
«ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΓΕΡΑΤΕΙΑ» ;
Όλα αστεία είναι και παραμύθια με κρυμμένους δράκους ….
Το μόνο που είναι σοβαρό είναι το χρέος, που δημιούργησε αυτό το πάρτι .
Και το πιο σοβαρό ακόμα ότι το ΓΟΥΔΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ …..
Και το δικό μας μέλλον, ΑΝΟΙΧΤΟ, ΑΒΕΒΑΙΟ, ΤΡΑΓΙΚΟ …
ΠΑΡΤΥ ΛΟΙΠΟΝ IS OVER . KαιΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ κατά τον … δικό μας  ΟΛΙ ΡΕΝ
ΛΥΣΙΑΣ