ΠΑΤΡΑ: Ο Δημαράς, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά το αντάρτικο θα συνεχιστεί…

Γράφει ο Μαγια

Σε ψηφοφορία στα μέλη της δημοτικής ομάδας του έθεσε την παραίτησή του, ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς. Παρόντες ήσαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι (έλειπαν δικαιολογημένα δύο) εκ των οποίων 19 τάχτηκαν κατά της παραίτησης του δημάρχου, ενώ 3 ψήφισαν λευκό και 4 άκυρο.
Ταυτόχρονα ο Γ. Δημαράς έθεσε ως όρους, ώστε να πάψει να είναι Δήμαρχος υπό ομηρία, αφενός μεν, ό,τι αποφασίζεται στη δημοτική ομάδα θα ψηφίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και όποιος διαφωνεί θα διαγράφεται και αφετέρου δε, οτιδήποτε εισηγείται ο Δήμαρχος, επίσης θα ψηφίζεται, διαφορετικά όσοι το καταψηφίσουν θα...........
διαγράφονται αυτοδικαίως. Πέραν αυτών, ο Γ. Δημαράς ζήτησε απ' όλους τους αντιδημάρχους να του παραδώσουν εγγράφως τις παραιτήσεις τους.
Μετά την εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι, ο Γ. Δημαράς, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους συμβούλους της παράταξής του, αλλά δεν κατάφερε να προσεταιριστεί την επταμελή ομάδα, υπό την αναπληρώτρια δημάρχου (!) Λ. Καλεντζιώτη, η οποία είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τον ανταρτοπόλεμο…
Ενδιαφέρον θα έχει η ολομέλεια της παράταξης, που θα συγκληθεί την ερχόμενη Τετάρτη, δεδομένου ότι, ο δήμαρχος δε δείχνει ικανός να κερδίσει το πρώτο μεγάλο στοίχημα, που είναι ο συντονισμός του ετερόκλητου δυναμικού της παράταξής του, ώστε να αποκτήσει κοινή αντίληψη και ενιαίο λόγο.