Σε αναμμένα κάρβουνα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για το Μεσοπρόθεσμο

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται τα κόμματα σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούν για τυχόν διαρροές, δεδομένου ότι την ερχόμενη Πέμπτη η Βουλή ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο.
Αν ψηφιστεί, ο νέος υπουργός Οικονομικών. κ. Ε. Βενιζέλος θα πάει στο Eurogroup της 3ης Ιουλίου με τα χέρια γεμάτα, κάτι που θα...
επιτρέψει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, αλλά και τη συνέχεια των συζητήσεων για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που διχάζουν...
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης επιμένει στις απόψεις που διατύπωσε νωρίτερα τον Ιούνιο περί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και όπως δήλωσε την Τετάρτη σε πρωϊνή εκπομπή, δεν σκοπεύει να το ψηφίσει, αντίθετα είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που θα έχει η στάση του αυτή.


Από την αντίπερα όχθη ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή πως, «αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία». Με δεδομένη τη δυσφορία του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης "τα μάζεψε" και σε νέα του δήλωση είπε πως όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. "Ξεκαθαρίζω τη θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών μιας απάντησης που έδωσα σε ένα εντελώς υποθετικό ερώτημα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.