Ανάγκη για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και εκλογές

 Γράφει ο melissocosmos
Η Ελλάδα ζει δραματικές εξελίξεις πλέον.


Τα περιθώρια στενεύουν.

Πρέπει να επωμιστούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί το βάρος των εξελίξεων και να σώσουν τη χώρα ΤΩΡΑ.

Δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά αυτό που κάνουν όλοι τους.

Ο Παπανδρέου ζητά συνάντηση με τον Παπούλια και τελικά δεν του λέει τίποτα.

Στη συνέχεια τηλεφωνεί στους .....
πολιτικούς αρχηγούς για να τους ζητήσει συναίνεση, αλλά συναίνεση σε τι;

Έτσι αόριστα;

Μετά τηλεφωνεί στον Σαμαρά, ο οποίος εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για μικροπολιτική σκοπιμότητα.

 Αφ ενός ενημέρωσε στους δημοσιογράφους τις εξελίξεις για να φέρει προ τετελεσμένων των Πρωθυπουργό, και αφ εταίρου του έθεσε τρεις πολύ δύσκολους όρους.

Πρώτον να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως και το πολιτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεύτερον επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου, που σημαίνει ότι αν τυχόν πετύχαινε κάτι τέτοιο και με την επαναδιαπραγμάτευση πρόεκυπτε ένα καλύτερο μνημόνιο, ότι αυτό θα ήταν και το τέλος του Πασόκ.


Και τρίτο εκλογές σε 3 μήνες, που θα σήμαινε κι αυτό ολέθρια ήτα του Πασοκ πριν προλάβει να ανασυνταχτεί από τους δυο προηγούμενους όρους.

Ο κύριος Σαμαράς προφανώς γνώριζε εκ των προτέρων ότι οι όροι του δεν μπορούν να γίνουν γνωστοί, και γι αυτό φρόντισε να παγιδεύσει τον Πρωθυπουργό δίνοντας στην δημοσιότητα της εξελίξεις εν τη γενέσει τους.

Από την άλλη ο Πρωθυπουργός για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη βαριά έκφραση φαίνεται ότι πήγε στον κύριο Σαμαρά σαν να πήγαινε ξυπόλυτος στ αγκάθια.

Στο μεταξύ άργησε και πολύ να πάρει τις αποφάσεις του με αποτέλεσμα αρκετά στελέχη του να εκτεθούν με τις δηλώσεις που έκαναν περί αποτυχίας της κυβέρνησης και να παραιτούνται σήμερα.

Όλα αυτά μοιάζουν με ένα καλό σενάριο σαπουνόπερας, τύπου Φώσκολου.

Δυστυχώς όμως δεν είναι, και πολύ περισσότερο οι πολίτες αυτού του τόπου τώρα από κομπάρσοι της σαπουνόπερας πάνε να γίνουν τα θύματα της υποθέσεως ή τα αγκάθια που πάτησε ο πρωθυπουργός...

Εδώ που έφτασαν τώρα τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει ούτε στιγμή άλλο ακυβέρνητη.

Πρέπει να συσταθεί τώρα οικουμενική κυβέρνηση δυο η τριών μηνών, να πάρει την πέμπτη δόση του δανείου που θα αρκέσει στη χώρα να πορευτεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και να προχωρήσει άμεσα μετά την πέμπτη δόση σε εκλογές, οπού η κυβέρνηση που θα προκύψει να αναλάβει τις τύχες του τόπου.

Υποστηρίζω με σθένος όμως, ότι κανένα από τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν δεν μπορεί να σώσει τη χώρα ούτε μετά τις εκλογές, επειδή βαρύνονται με αμαρτίες του παρελθόντος.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να δώσει την εντολή κυβέρνησης σε νέο κόμμα, πιθανότατα που θα αναδειχτεί από το κίνημα των αγανακτισμένων.

Το νέο αυτό κόμμα δεν θα βαρύνεται με αμαρτίες του χτες, και θα μπορεί να χαρακτηρίσει π.χ απεχθές το χρέος μας αν αυτό κριθεί ότι έτσι πρέπει να γίνει, ή που θα μπορεί να βάλει φυλακή, και να κατάσχει αν χρειάζεται πολιτικούς και περιουσίες που αποδείχτηκε ότι πήραν μίζες, συμμετείχαν σε ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι αυστηρότητα ως προς την εφαρμογή των νόμων, και τίποτα παραπάνω, γιατί νόμους, και φόρους έχουμε υπέρ αρκετούς αλλά δεν εφαρμόζονται.

Άρα λοιπόν συνοψίζοντας…

Τα κόμματα που έφεραν στο χείλος του γκρεμού τη χώρα πρέπει να της δώσουν μια ανάσα έστω σχηματίζοντας ΤΩΡΑ οικουμενική κυβέρνηση μέχρι να σταθεροποιηθεί το χάος και να την οδηγήσει αυτή η κυβέρνηση σε εκλογές.

Το κίνημα των αγανακτισμένων να αρθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, να πολιτικοποιηθεί και να ετοιμαστεί για τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς να χάσει ούτε ένα λεπτό.

Αλλά και ο λαός στις επερχόμενες εκλογές να ξεχάσει το χτες, να ξεχάσει τα κόμματα των παππούδων του, που τα ψήφιζε από συνήθεια, και να δώσει την εντολή σε ένα νέο άφθαρτο κόμμα που θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει το σκάφος από τις ξέρες και να το οδηγήσει εκ νέο σε ήσυχα πελάγη.

Αλλιώς θα τα χάσουμε όλα, και ουδείς γνωρίζει τι θα μας επιφυλάξει το μέλλον.


ΕΛΛΗΝΕΣ Αφυπνιστείτε ΤΩΡΑ…