Ραντεβού στα Μάταλα

 Iraklio

Στους ξέφρενους ρυθμούς των χίπις ξαναζούν από σήμερα τα Μάταλα. Παιδιά των λουλουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη ανανέωσαν το ραντεβού τους στη διάσημη παραλία της Κρήτης, που τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 έζησε μεγάλες δόξες, με τους πρώτους επισκέπτες να κάνουν ήδη από χθες την εμφάνισή τους. «Όλα είναι έτοιμα», ......



τόνισε στη "Ν.Κ." η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, «για να υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες που θα έρθουν στα Μάταλα το τριήμερο του φεστιβάλ. Όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες έχουν ήδη γίνει, η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της, ενώ έχουν στηθεί και οι εγκαταστάσεις για τις μεγάλες συναυλίες».

Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος για το Matala Festival είναι, όπως είπε η Μαρία Πετρακογιώργη, πως «δεν υπάρχει ούτε δωμάτιο», αφού ήδη όλα τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής έχουν γεμίσει. Η δύναμη του διαδικτύου έστειλε το μήνυμα του τριήμερου ξεφαντώματος σε κάθε γωνιά της γης και εκατοντάδες πρώην χίπις αλλά και νεότεροι, που θέλουν έστω και για λίγο να ζήσουν στο πνεύμα των "παιδιών των λουλουδιών", επέλεξαν ως προορισμό τους τα Μάταλα. Σκοπός, εξάλλου, των διοργανωτών είναι να θυμηθούν οι παλιότεροι αλλά και να μάθουν οι νεότεροι...
«Κλου» του τριημέρου θα είναι ασφαλώς οι 12 πρώην χίπις που επανέρχονται στον τόπο... του εγκλήματος 40 χρόνια μετά.
Όπως για μία ακόμη φορά τόνισε η δήμαρχος Φαιστού, «το Matala Festival απευθύνεται σε όλους, έστω κι αν βασικό θέμα του έχει τους χίπις». Καταλήγοντας η κ. Πετρακογιώργη υπογράμμισε πως στόχος της δημοτικής Αρχής είναι το φεστιβάλ να καταστεί θεσμός για την περιοχή.

Πολλές εκπλήξεις


Πολλές εκπλήξεις, συναυλίες από γνωστά και αγαπημένα ελληνικά και ξένα συγκροτήματα αλλά και μουσική από μεγάλους dj, καθώς και εντυπωσιακό χορευτικό σόου με φωτιές που θα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους, περιμένουν τους επισκέπτες του Matala Festival.

Όπως είπε η κ. Πετρακογιώργη, «τόσο τα "Κόκκινα χαλιά" όσο και οι "ΝΕΒΜΑ" θα συνδυάσουν το χθες με το σήμερα, καθώς έχουν διασκευάσει επιλεγμένα τραγούδια από τα 60s και τα 70s. Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και dj συμμετέχουν σ' ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής. Πολλές είναι επίσης οι παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:


Σάββατο 11 Ιουνίου


11:00: Εξάωρο μουσικό σόου με ήχους 60’s και 70’s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Συμμετέχουν οι σταθμοί Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM και Erotokritos FM.

17:00: Συναυλίες back to back από τους "No Blues Band" και "The Roosters".
19:00: Επίσημη έναρξη φεστιβάλ και παρουσίαση λευκώματος από τον Arn Strohmeyer και τους 12 πρώην χίπις: Hippies reunion.
20:00: Παράλληλες εκδηλώσεις/δεξίωση Τύπου-επισήμων. Κρητικό γλέντι με τους Νίκο Μανιουδάκη, Γιάννη Σεισάκη, Γιώργο Χαιρέτη, Δημήτρη Παπουτσάκη και Μανόλη Νικολουδάκη.
21:30-1:00: Live συναυλίες back to back. Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι "The Soulmates", Yvette Michelle and Souluv και "Arrapao Midnight".
01:00: Έναρξη πρώτου Mega Matala Beach Party. Συμμετέχουν οι dj Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης-Juke Box Dream Fm, και dj από Kiss FM και Radio Moires.

Κυριακή 12 Ιουνίου

11:00: Τετράωρο μουσικό σόου με ήχους 60s και 70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Συμμετέχουν οι σταθμοί Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM και Erotokritos FM.
15:00-21:00: Live συναυλίες back to back. Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι "Steve Band", "Tropical Storm", Κρητικό Συγκρότημα Μανόλη και Δημήτρη Σπυριδάκη M.D.S., "Rockaholics" και "After Dark".
21:00-23:00: Κεντρική live συναυλία με "Κόκκινα χαλιά" και "ΝΕΒΜΑ".
23:00-1:00: Live συναυλίες back to back από "Global Vibe" και "Πέρα Μπάντα".
1:00: Μουσικό σόου από την dj Lady Dust και dj 60s-70s show από Στράτο Χυντηράκη, Kiss FM και Radio Moires.

Δευτέρα 13 Ιουνίου

11:00: Εξάωρο μουσικό σόου με ήχους 60s και 70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Συμμετέχουν οι σταθμοί Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM και Erotokritos FM.
17:00-23:45: Live συναυλίες back to back. Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι "This is Nowhere", "Blue Spirit", "Angel Skordylis & the MPRR Creta Gang", "Four of a Kind" και "Mad About".
23:45: Mega Closing Beach Party - τελετή λήξης. Συμμετέχουν οι dj Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης-Juke Box Dream Fm, και dj από Kiss Fm και Radio Moires.

Παράλληλες εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου: Χορευτικά σόου hip-hop, free jazz, oriental, latin, κρητικά από ακαδημία χορού Nena's Academy, χορευτική ομάδα Caritmo A Capoeira, σχολή χορού Γεωργιλαδάκη, πυροτεχνήματα Graffiti Art, παρέλαση αυτοκινήτων hippie style, ζογκλέρ, διαδραστικά σόου από δημιουργικές ομάδες δραστηριοτήτων, psychedelic reflections creative culture, προβολή βίντεο αρχειακού υλικού 60s-70s, έκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση δίσκων βινυλίου 60s-70s, έκθεση τοπικών προϊόντων, διαγωνισμοί, αθλοπαιδιές (beach soccer-beach volley), Solo Artists (Γιάννης Heinz, Cristian Classen και Γιώργος Αδαμίδης) και πολλές φεστιβαλικές εκπλήξεις.

neakriti.