Αγαπητέ κ. κ. Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου.

Γράφει ο Γιώργος Κασιμάτης

Βλέπουμε περικοπές – περικοπές στα πάντα, στις συντάξεις και επικουρικές συντάξεις (που ο κόσμος πλήρωσε κρατήσεις σε όλη τους την ζωή για να έχουν), στους μισθούς, αλλά δεν άκουμε καμία μείωση για τα οικονομικά των βουλευτών, η ακόμα και να γίνουν από 300 - 200, (που ούτως η άλλως είναι διακοσμητικά στοιχεία, γιατί και δεν παρουσιάζονται στα έδρανα και μας κάνουν ότι θέλουν οι από το εξωτερικό), επίσης, στους γύρω από αυτούς που είναι χιλιάδες και των υπαλλήλων της βουλής, που δουλεύουν με βάρδιες γιατί δεν τους χωράνε στο κτίριο και πληρώνονται δήθεν, με 12 μισθούς τον χρόνο αλλά και με 4 υπό μορφή επιδόματος.


Όπως είπε και ο κ. Πετσάλνικος, σε........
κρατικό κανάλι, θα πρέπει να τους λυπόμαστε κιόλας.

Έχει δε καταντήσει γελοίο, το γεγονός του πόσα ψέματα μας λετε οι εθνοπατέρες και ιδικά για τις περικοπές.

Θα πρέπει κάθε φορά που λένε όχι σε περικοπές, να περιμένουμε τα χειρότερα.
Δεν καταλαβαίνουν όμως αυτοί οι φωστήρες του υπουργείου οικονομικών ιδικά, ότι έτσι και δεν μπορεί να κινηθεί η αγορά και τα έσοδα του κράτους λιγοστεύουν??

Τι θα γίνει με τα 37 δις των επιχειρηματιών που χρωστάνε ?? είναι το 1/3 των χρημάτων του δανεισμού.
Τι θα γίνει με τα κλεμμένα, που είναι πολλές εκατοσταριές εκατομμύρια ευρώ, των πολιτικών τοξικών απόβλητων, (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίοι είναι τουλάχιστον 15-20 άτομα, πρώην και νυν ποτιστικοί) και των γύρω από αυτούς επιχειρηματιών, που είναι πολύ περισσότερα χρήματα, γιατί κύριοι της κυβέρνησης δεν κάνετε κάτι??

Τι φοβάστε ?? μήπως σας βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα ?? η τα έχετε κάνει πλακάκια?? δεν πειράζει, θα τελειώσει όμως αυτό το θέμα και επί τι ευκαιρία καταργήστε και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, (ήταν προεκλογική υπόσχεση).

Διώξτε επί τέλους, αυτά τα παλιά Πολιτικά Τοξικά Απόβλητα.

Κάντε κατασχέσεις σε ρευστό και περιουσίες, μην τα παίρνεται πάντα από τον κόσμο που δεν μπορεί να αντιδράσει, βάλτε φυλακή και κανέναν και θα δείτε για πότε θα το εκτιμήσουν και οι ευρωπαίοι και ο κόσμος και συγχρόνως θα λιγοστέψει το χρέος.

Δεν θα πληρώνουμε πάντα εμείς τις ανικανότητες σας, και ιδικά των δύο κομμάτων.

Όχι όλα από τον λαό, γιατί δεν θα ξανά δείτε ψήφο ούτε σε 100 χρόνια και θα σας φτύνουν σε πρώτη ευκαιρία.
Άλλο εάν εσείς αναγάγετε το φτύσιμο σε σταγόνα δροσιάς.

Και βέβαια τον Κ. Παπανδρέου, δεν τον ενδιαφέρει να ξανά βγει, διότι θα παίρνει ούτος η άλλος την Πρωθυπουργική του σύνταξη και θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια της θητείας του,  όπως και ο προηγούμενος (κ. Καραμανλής).

Αξιοποιήστε, (και ήδη θα έπρεπε να το έχετε κάνει μήνες τώρα), το πλουτοπαραγωγικό υπέδαφος της χώρας, και τον υποθαλάσσιο πλούτο σωστά. (για παράδειγμα για κάθε κοίτασμα πετρελαίου, 50 δις εφάπαξ και 40/100 από την εκμετάλλευση και τότε δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο για να βγούμε από την κρίση, οχι σαν την εκμετάλλευση – χάρισμα του Πρίνου και μην ξεπουλάτε - χαρίζετε τα πάντα και ιδιαίτερα τα κερδοφόρα ιδιοκτησιακά κομμάτια της Ελλάδας, (για παράδειγμα 420 εκατομμύρια για τον ΟΤΕ είναι όσο η αξία του ενός κτιρίου του μόνο, αλλά και για την ΔΕΗ κάτι αντίστοιχο), γιατί αυτά φέρνουν το κέρδος και έτσι δίνετε το δικαίωμα να σας πουν ότι παίρνεται μίζες.

Μην ξεχνάτε, ότι η Γερμανική εταιρεία, που αγόρασε τις πρώτες μετοχές του ΟΤΕ, ήταν σε κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης και σώθηκε οικονομικά

Η Κύπρος ήδη θα αρχίσει την παραγωγή φυσικού αερίου. Δηλαδή αυτοί πως μπορούν τόσο γρήγορα και εμείς όχι.

Δημιουργήστε σταθερή φορολογία, (όχι σήμερα έτσι αύριο αλλιώς γιατί έτσι μας βολεύει σήμερα), για να μην φοβάται ο όποιος ξένος, να κάνει επενδύσεις και προχωρήστε σε αυτές άμεσα.
Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε, ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καμία χρονιά δεν ήταν ίδια με άλλη.
Μην είστε τόσο πρόχειροι, στους προγραμματισμούς σας, η τουλάχιστον αλλάξτε τους συμβούλους σας, σε ικανότερους.

Αλλάξτε επί τέλους αυτήν την πολιτική που είχαν τα κόμματα τα τελευταία 40 χρόνια.
Ο κόσμος προοδεύει.

Με εκτίμηση
Κασιμάτης Γιώργος
Μηχανικός