«Λουκέτο» και σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Δεύτερη μέρα απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησαν από χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. 
Στους δρόμους και σήμερα εργαζόμενοι που συνεχίζουν για 2η μέρα την απεργία που εξήγγειλανΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Πεδίον του Άρεως και πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης...


 
Μόνο το Μετρό λειτουργεί κανονικά
 
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ την Τετάρτη. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των Special Olympics. 

Το μέτρο θα λειτουργήσει κανονικά αφού οι ηλεκτροδηγοί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει.
 
Τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων εισηγήθηκαν μόνο στάσεις εργασίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ, του προαστιακού και του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
 
Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας (ΟΜΥΛΕ), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. 

Δεν πραγματοποιείται κάνενα δρομολόγιο πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά. Κανονικά τα δρομολόγια από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
 
 Με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ (την Τετάρτη 29) θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Προβλήματα και αλλαγές στα δρομολόγια των πτήσεων. (Δείτε εδώ τις τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air)  - (Αλλαγές στις πτήσεις της Aegean εδώ)

Κλειστά σήμερα θα είναι και τα φαρμακεία, ενώ προβλήματα θα αυπάρξουν και στην αποκομιδή σκουπιδιών από την απεργία των εργαζομένων στους ΠΟΕ-ΟΤΑ.