Κύριε άφες αυτοίς , ου γαρ οίδασι τι χρωστούσι

 Ελλην Φορολογούμενος

Εν Αγγλία, η δολία αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου ΚΑΛΕΙΤΕ fare dodging, δηλαδή το μπαταξιλίκι κομίστρου, υπάγεται στην κατηγορία των ατιμωτικών αδικημάτων -dishonest crimes -, δηλαδή τυχόν καταδίκη συνεπάγεται.......
στέρηση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος σε ορισμένους κλάδους (π.χ. δικαιοσύνης-δικηγόροι, οικονομικών-εφοριακοί, λογιστές κ.α.- όχι του βουλευτού ή του υπουργού –γκε-γκε; ), κώλυμα προσλήψεως ή και απόλυση, όπως ακριβώς παρ’ ημίν , εντώ στο Ελλάντα-  με τα ατιμωτικά αδικήματα κατά της περιουσίας (π.χ. κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη κτλ).
Ε λοιπόν τα καλόπαιδα τα εγγλέζικα έκαναν το θάμα τους εκτός από της φυλλαδίτσες τους τώρα έβγαλαν στο μεϊντάνι και τα «αγόρια» τους τον Κάμερον και τον Μπόρις το πραϊμινιτσερ και το μειγορ οφ Λοντον . Τα οποία καλόπαιδα ουσιαστικά δείχνουν τον δρόμο δηλαδή για  την άρνηση του χρέους , τη μη αναγνώριση της οφειλής τη πιστόλα –λαικιστί-  με τα μάρμαρα που παράνομα κατέχουν εδώ και αιώνες , τα οποία και επαλειμμένως έχουν αρνηθεί να επιστρέψουν –μαζί μετα νοίκια που τόσα χρόνια κονόμαγαν - αν και νομικά είναι υπεξαιρεμένα.
 Είναι δηλαδή dishonest criminals– και δεν τους ενοχλεί καθόλου . Αλλά κανείς δεν τους ψέγει αυτούς .
Ούτε οι Μούντιζ , ούτε οι στανταρντ εντ πουρσς , αλλά ούτε ο Γιώργος , ούτε ο Αντώνης που είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ψυχές , ψυχάρες θα έλεγα .
Ενώ βυσσοδομούν εναντίον μας Άγγλοι , Γερμανοί και οι παρ΄αυτώ . Οι ταγοί μας λένε :
Κύριε άφες αυτοίς , ου γαρ οίδασι τι χρωστούσι. αλλά εμείς που δεν είμαστε τόσο μεγάλες ψυχές δεν θα πούμε ποτέ ούτε στο Γιώργο , ούτε στον Αντώνη «Κύριε άφες αυτοίς , ου γαρ οίδασι τι πωλούσι».