Τριήμερο κρίσιμων αποφάσεων

Η επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου δείχνει σοβαρά σημάδια κόπωσης. Δεν είναι μόνο το αποτυχημένο από πλευράς έμπνευσης σποτ για τους «20 μήνες επιτυχιών», αλλά επιπλέον το γεγονός ότι κανείς δεν βρέθηκε να τολμήσει να πει στον πρωθυπουργό ότι είναι καταστροφικό επικοινωνιακά να περιμένει την Παρασκευή ολόκληρη δημοσιογραφική πιάτσα, μαζί με αυτούς και ο ελληνικός λαός, επί πέντε ώρες για ένα διάγγελμα που δεν έλεγε απολύτως τίποτα.
Τα ψέματα τελείωσαν για την κυβέρνηση. Η παταγώδης αποτυχία εφαρμογής του Μνημονίου βρίσκεται μπροστά στα μάτια κάθε πολίτη και οι βουλευτές κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους ψηφοφόρους τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολλοί βουλευτές, οι πολίτες που τηλεφωνούν πλέον στα βουλευτικά γραφεία, δεν ζητούν, παρά μόνο απαιτούν...

Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου από την Τρίτη θα πρέπει να βγάλει τον όποιο μπαλαντέρ έχει από το μανίκι. Το Μεσοπρόθεσμο αν και εφ’ όσον περάσει, δε θα γίνει αναίμακτα. Ο εκβιασμός της πέμπτης δόσης σε συνδυασμό με τον εκβιασμό ενός νεότερου δανεισμού δεν φαίνεται να πιάνει.
Ο πρωθυπουργός για όσους τον βλέπουν συχνά φαίνεται προβληματισμένος συνεχώς. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη και αυτό που δε θέλει κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η νίκη του φθινοπώρου του 2009 να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και μαζί με αυτήν ένα Κίνημα ζωής σαράντα χρόνων, εξ’ αιτίας ενός εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που νόμιζε ότι τα ξέρει όλα…
Αν ο πρωθυπουργός δε δείξει με πρωτοβουλίες – κι όχι με λόγια – ότι ελέγχει ακόμα το παιχνίδι, τότε οι εκλογές θα πλησιάζουν περισσότερο από ποτέ και δεδομένου πως κανένα κόμμα δε θα σχηματίσει αυτοδυναμία, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει τον πρώτο λόγο, αφού το ΠΑΣΟΚ σε λίγο καιρό – όπως πάει – θα διαγκωνίζεται για τη δεύτερη θέση με το ΚΚΕ… Άλλωστε, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τους χωρίζουν μόλις 7 με 8 ποσοστιαίες μονάδες, τουλάχιστον στην Αττική.