Πιστεύουν οι πνευματικοί άνθρωποι ότι, η σημερινή πολιτική τάξη είναι ικανή να διασώσει τη χώρα;

Γράφει ο Καφενόβιος

Τριάντα δύο άνθρωποι των Γραμμάτων, της Τέχνης και των Επιστημών απευθύνονται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, υψώνοντας κραυγή αγωνίας, η οποία συμπυκνώνεται σε μία λέξη: Τολμήστε!
«Καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους.
Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις...........
θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή.
Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία».

Είναι αλήθεια, πως άργησαν. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι, εξακολουθεί, κατά πολλούς περιέργως, να παραμένει ανέκφραστη η μεγάλη πλειοψηφία του πνευματικού κόσμου της χώρας.
Ωστόσο, ας μας επιτραπεί να υποβάλλουμε με τον αρμόζοντα σεβασμό στους «32» το εξής απλό ερώτημα:
Απευθύνεστε στη σημερινή πολιτική τάξη, την σάρκα εκ της σαρκός του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, που εγκαθίδρυσε και υπερασπίστηκε το καθεστώς της οικογενειοκρατίας, της κλεπτοκρατίας, της ατιμωρησίας, της κατ΄ επίφαση λειτουργίας των θεσμών. Ειλικρινά πιστεύετε ότι, είναι ικανή να διασώσει τη χώρα και να χτίσει μια άλλη Ελλάδα;