TO … ANAKATEMA THΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Ανασχηματισμός η εκλογές ;
Με αυτό το δίλλημα ασχολείται το … συμβουλευτικό επιτελείο του πρωθυπουργού, αυτόν τον καιρό, αντί να τον συμβουλέψουν για το πώς θα πρέπει να περιοριστούν οι απίστευτες σπατάλες του κράτους, για την αναγκαιότητα να χρησιμοποιήσει και κάποια φορά, σε ταξίδι του, το αεροπλάνο της γραμμής και όχι το πανάκριβο Lear get, που κοστίζει πάνω από 15.000 ευρώ η ώρα χρήσης του, κειτάνε τι τους συμφέρει καλλίτερα, για να σώσουν το τομάρι τους. Ούτε καν τα προσχήματα.
Εκλογές ; Τίποτα δεν μαρτυράει με σιγουριά, την........
επανεκλογή .
Ανασχηματισμός ; Με αυτό το κλίμα, σ’ αυτά τα δεδομένα ; Τι θα προσέφερε στην υπάρχουσα κατάσταση ;
Παρά τον καταποντισμό των εκλογών, όλα λοιπόν συγκλίνουν στον ανασχηματισμό, που αν μη τι άλλο, προσφέρει στην κυβέρνηση κέρδος χρόνου .
Δηλαδή … δούλεμα του κοσμάκη …..
Κι αν κατά το ερμηνευτικό λεξικό, ανασχηματισμός σημαίνει, ανασυγκρότηση, επανίδρυση, κατά τον πρωθυπουργό, ερμηνεύεται ως ανακάτεμα της τράπουλας ….
Δηλαδή, θα πάρει την … άσπιλη και αμόλυντη Μιλένα Αποστολάκη, από  εκεί που είναι και θα την τοποθετήσει σε άλλο υπουργείο .
To ίδιο και με τον … ευφυή και δραστήριο Δημήτρη Δρούτσα, τον πάει αλλού, για να διαπρέψει και εκεί.
Όπως και με την … λαϊκής αποδοχής,  Άννα Νταλάρα, η τον … «ευαισθητοποιημένο» στα πολιτιστικά Παύλο Γερουλάνο, για τον οποίο ο πολιτισμός της χώρας, αρχίζει και τελειώνει στο Μουσείο Μπενάκη, επειδή εκεί προεδρεύει η μητέρα του … Το ίδιο και με τα πρωτοπαλίκαρα του, την … φρουρά του γοήτρου του, Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση, Παμπούκη ….. πιασε τον ένα και χτύπα τον άλλο δηλαδή …..
Σε αυτόν τον ανασχηματισμό, προχωραει ο (κάτω από το τραπέζι) συνομιλητής του Στρος Καν, αλήθεια τι έψαχνε «κάτω από το τραπέζι ;»
Τους έπεσε το ήθος και το …. Γυρευανε ; Θα μας το πη η ιστορία αυτό …..
Πάντως, ας βολευτούμε με τον επερχόμενο ανασχηματισμό και με το ανακάτεμα της τράπουλας, μιας και μετετράπη πια η κοινωνία μας, σε έναν συνεχή τζόγο, με το κεφάλαιο να αρμέγει χυδαία τις ασθενείς κοινωνικά τάξεις, υποστηριζόμενο από την  ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ μας κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ …..
ΛΥΣΙΑΣ