Puerta del Sol αύριο η πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα!

Γράφει ο Μαγια

Με άρωμα Ισπανίας η αυριανή  κινητοποίηση στην Πάτρα. Αγανακτισμένοι πολίτες θα συγκεντρωθούν από τις 7 το απόγευμα έως 11.30 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, την οποία φιλοδοξούν να μετατρέψουν σε Puerta del Sol της Μαδρίτης.
Μέχρι στιγμής πάνω από 2000 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση.
«Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία» γράφουν στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνουν, μέσω των social media, σε όλους τους πολίτες τα μέλη της ομάδας «Patras Greek Revolution», που διοργανώνουν την κινητοποίηση. Και προσθέτουν: «Αυτή η κατάσταση έχει......
γίνει μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να την αλλάξουμε. Ας αρχίσουμε την ειρηνική επανάσταση στην πόλη μας. Εξω από κόμματα, χωρίς φασαρία, δίχως κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των Ισπανών αδελφών μας»!
Το '68, οι νέοι ζητούσαν να έρθει η φαντασία στην εξουσία, τώρα ζητούν επιπλέον τα θεμελιώδη: υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας.
Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη της αυριανής κινητοποίησης, που δεν ποδηγετείται και ξεχειλίζει συναίσθημα.
Ωστόσο το μήνυμα της Puerta del Sol  είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και οικουμενικό. Ικανό να πυρπολήσει και άλλες ψυχές, σε άλλες πλατείες, αναλόγως αγανακτισμένες και διαψευσμένες.