Μέσα στον Ιούνιο τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα

Μέσα στον Ιούνιο τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματαΟλοκληρώνεται σήμερα η Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών που διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ από τις 10 Μαΐου. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούνιο σε συγκεντρωτικούς ανωνυμοποιημένους στατιστικούς πίνακες.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Β. Γεωργίου, η απογραφή εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά, οι κάτοικοι της χώρας συνεργάζονται στην πλειοψηφία τους με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, τηλεφωνούν στην ΕΛΣΤΑΤ ανήσυχοι μήπως τους ξέχασε ο απογραφέας...



«Καλούμε όσους, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν, να επικοινωνήσουν με τον απογραφέα της περιοχής τους στο τηλέφωνο, το οποίο αναγράφεται στην ειδοποίηση, που τους έχει αφήσει, ή με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 213 135 2138-2140», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.


Ο κ. Γεωργίου καλεί όσους δεν έχουν απογραφεί να το κάνουν καθώς όπως σημειώνει «παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου, που αναφέρονται στις κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στην πιθανότητα κυρώσεων».