Η «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης

Η «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης«Παρά τις πιέσεις από τους πιστωτές της Ελλάδας να επιδείξουν μία κοινή γραμμή ώστε να λύσουν την κρίση χρέους, ο Πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, είχε μικρή επιτυχία την Τρίτη στο να πείσει τους πολιτικούς ανταγωνιστές του να τον στηρίξουν για επιπρόσθετους φόρους και περικοπή δαπανών», αναφέρει σε δημοσίευμα της η International Herald Tribune.Στις Βρυξέλλες, εντωμεταξύ, η αναστάτωση για την καθυστέρηση στις ελληνικές προσπάθειες για ιδιωτικοποιήσεις έχουν επαναφέρει τα σενάρια για τη δημιουργία ενός εξωτερικού οργανισμού, ο οποίος θα διαχειριστεί τις πωλήσεις των κρατικών επιχειρήσεων...


Στην Αθήνα η σοσιαλιστική κυβέρνηση, αναζητώντας να ανταποκριθεί στις κατηγορίες των εταίρων της για καθυστερήσεις, ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για αύξηση των εσόδων προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη δόση από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αποσπάσει την στήριξη του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, η προσπάθεια αυτή απέτυχε, αναφέρει η εφημερίδα.