Μπεγλίτης: Τραγική η κατάσταση της χώρας

Η κατάσταση στην χώρα είναι τραγική και οι δραματικοί τόνοι από την κυβέρνηση αντιστοιχούν σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και τις δύσκολες συνθήκες δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.
Σημείωσε πως η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν χειρότερη όπως για παράδειγμα από την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ζήτησε μεγαλύτερη ευθύνη από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και κάλεσε τα εκδοτικά συγκροτήματα τα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων...



Ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα περάσει ακόμα πιο δύσκολες μέρες και είπε πως πρέπει να φύγουμε από την ανεμελιά του παρελθόντος, λέγοντας πως και το εισόδημα θα περιοριστεί και η κυβέρνηση θα κριθεί από το πόσο κοινωνικά δίκαια είναι τα μέτρα.

Επισήμανε πως τα μέτρα είναι ισορροπημένα και αποκαθιστούν αδικίες του παρελθόντος αναφέροντας χαρακτηριστικά το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και την κατάργηση των επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια.

Για τους έμμεσους φόρους έκανε λόγο για άδικη πολιτική που στόχο έχουν τα έσοδα και πρόσθεσε πως είναι φυσικό να υπάρχουν παρενέργειες.

Για το αποτέλεσμα των συναντήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων εκτίμησε πως έστω και την τελευταία στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις αποκρατικοποιήσεις.



skai.gr