Ξέρεις ποιος είμαι `γω ρε !

 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης
 Στο Χαλάνδρι , στην συμβολή της οδού 25ης Μαρτίου με την οδό Κολοκοτρώνη , σε ένα σημείο δηλαδή που συνήθως έχει πολύ πυκνή κίνηση πεζών και οχημάτων ,υπάρχουν δυο διαβάσεις πεζών  χωρίς φανάρια . Από τότε  που και με πολλές  δικές μου παρεμβάσεις,  ο Δήμος επεσήμανε με έντονες  διαγραμμίσεις και έκανε ορατές από μακριά τις διαβάσεις , διεκδικώ για τον εαυτό μου το νόμιμο δικαίωμα μου να διασχίζω το δρόμο  μέσα στις διαβάσεις των πεζών , χωρίς να τρέχω σαν κατσίκι ανάμεσα στα αυτοκίνητα , πράγμα που σε τελευταία ανάλυση δεν μου επιτρέπει πλέον και η ηλικία μου .  

Σήμερα λοιπόν φορώντας τα καλά μου (  ήμουν καλεσμένος για φαγητό στου φίλου μου του ποιητή Κώστα Χελμού που γιόρταζε) , στη χρονική στιγμή ενός σύντομου κυκλοφοριακού κενού  , κατέβηκα από..........
το πεζοδρόμιο, μέσα στη διάβαση , και σήκωσα ψιλά το  χέρι μου  υποδεικνύοντας στους οδηγούς που πλησίαζαν μεν αλλά  ήταν ακόμα μακριά   , ότι θα διασχίσω το δρόμο χωρίς να τρέξω  . Δες τον το σκατόγερο που περνά με το πάσο του , θα σκέφτηκε ο οδηγός της μαύρης μπεβε , θα τον κάνω εγώ να τρέξει , και ενώ βρισκόμουν στη μέση ντου δρόμου , αντί να επιβραδύνει τον ένοιωσα να επιταχύνει .  Αντί να τρέξω όμως και εγώ , ίσως επιβράδυνα κιόλας και γύρισα και τον κοίταξα . Μέσα από το ελαφρά φιμέ μπαμπρίζ  του αυτοκινήτου  του διέκρινα αμυδρά τα χαρακτηριστικά του . Δεν ήταν έγχρωμος , ένας λευκός ηλικίας γύρω στα σαράντα . Είδα σε κλάσματα του δευτερολέπτου τα χαρακτηριστικά του  να αλλοιώνονται και το σαρδόνιο χαμόγελο του να γίνεται έκφραση  ηλίθιου πανικού . Σαν να διάβασα τις σκέψεις του  . «Κοίτα να δεις θα τον σκοτώσω τον Π.. , και θα ΜΠΛΕΞΩ ! Το θα  σκοτώσω έναν άνθρωπο ελάχιστα έπαιξε για αυτόν  . ΘΑ ΜΠΛΕΞΩ αυτό κυρίως ! Καλοντυμένος κιόλας δεν μοιάζει αδέσποτος , και με τόση κίνηση και τόσο κόσμο γύρω πώς να την κάνεις και να φύγεις , θα τον πληρώσω πιπέρι γ@μοτ@ μου» .

Σταμάτησε ένα εκατοστό πριν μ`  ακουμπήσει  αλλά αυτός δεν ήξερε . Συνέχισα να τον κοιτάζω  και ξαφνικά τον αναγνώρισα ! Ήταν γνωστός μου ! Ο γνωστός σε όλους  μας ο Ελληνάρας !   (Ο ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ  !) .  Με άλλη μια μερσεντέ πανάκριβη στο σπίτι  και ένα τσερόκι στο γκαράζ της μοντέλας της γκόμινας  , όλα αγορασμένα στις πλάτες μας ! Διέσχισα τον υπόλοιπο δρόμο προσποιούμενος ότι κουτσαίνω ελαφρά .  Δεν σταμάτησε , δεν κατέβηκε να με ρωτήσει αν με κτύπησε , μόνο έφυγε . Άλλο ένα κορόιδο ήμουν στο δρόμο της ζωής του . Τον είδα  να  κοιτάζει πίσω από το καθρεφτάκι  και να  με βλέπει και εγώ   δήθεν του σημείωνα τον αριθμό καθώς έφευγε .  Μικρή παιδιάστική η εκδίκηση μου . Αυτός ξέρει πως αν χρειαστεί θα βρει μια δεκαριά αξιόπιστους μάρτυρες  ότι την ώρα του ατυχήματος ήταν μαζί τους στη Γλυφάδα . 

Μάλλον έγραψε λάθος τον αριθμό ο παππούς θα ισχυριστεί ο συνήγορος του και το δικαστήριο θα τον απαλλάξει λόγω αμφιβολιών . Αυτός ξέρει πως και πόδι να μου έχει σπάσει αφού τον άφησα και έφυγε την γλύτωσε πάει και τελείωσε .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης